_d0a6097__copy__600x400.png
Peter Kovary & The Royal Rebels

Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele a Peter Kovary & The Royal Rebels Halfway Till Morning (Music Fashion Art & Management) című lemez lett, az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjat David Gilmour Live At Pompeii (Sony Music) albuma nyerte el.

Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele Heincz Gábor BIGA Gátlás sztriptíz (Schubert Music Publishing) című száma lett, az év külföldi modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjat pedig Ed Sheeran ÷ / Divide (Magneoton/Warner Music) című lemeze kapta.


_d0a6070__copy__600x400.png
Heincz Gábor BIGA

Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele díjban a Gustave Tiger Chaste And Mystic Tribadry című lemeze (Tom-Tom Records), az év külföldi alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele díjban pedig az Arcade Fire Everything Now (Sony Music) című albuma részesült.

Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele díjban a Brains Életlen/Keep Burning (Beats Hotel Records) című szerzeménye, az év külföldi elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele díjban pedig a The xx I See You (Young Turks Recordings) című lemeze részesült.


_d0a5921__copy__600x434.png
Brains

Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele a Ganxsta Zolee és a Kartel K.O./Heroin (szerzői kiadás/Hunnia Records & Film Production) című szerzeménye, az év külföldi rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele pedig Kendrick Lamar Damn. (Universal Music Hungary) című albuma lett.

Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele díjat az ?rd?g Sötétanyag (EDGE Records, HMR Music Kft.) című albuma, az év külföldi hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele díjat a Stone Sour Hydrograd (Magneoton/Warner Music) című albuma kapta.


_d0a5857__copy__600x413.png
Ganxsta Zolee és a Kartel

Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele díjban Polgár Peti Hun A Peti (HungaroSound) című lemeze lett, az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele díjban pedig az Irigy Hónaljmirigy Origó (Pápai Joci), Darabokra törted a számom, Ma van a szülinapom (Alma Paródia) (Gold Record) című dalai részesültek.

Az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele díjat a Farkasházi Réka és a Tintanyúl Igazi karácsony (Kolibri Kiadó) című albuma, az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele díjat pedig a Trio Midnight, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos To Meet Again (Songs Of Pál S. Gábor) (Tom-Tom Records) című albuma nyerte el.


_d0a5975__copy__600x388.png
Irigy Hónaljmirigy

Az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele a Meszecsinka Álomban ébren (NarRator Records) című albuma lett, az év felfedezettje pedig a Soulwave (Universal Music Hungary) zenekar lett.

Az életműdíjat az Omega együttes, a szakmai életműdíjat pedig Abella Miklós vehette át.


_d0a6193__copy__600x425.png
Omega

A Fonogram díjat ? Arany Zsiráf-díj néven ? a magyarországi hangfelvételkiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek díjazására alapította a Mahasz közgyűlése 1992 szeptemberében. A díj neve 2004-től kezdve Fonogram ? Magyar Zenei Díj. A díjjal egyebek mellett elismerik a hangfelvételkiadás kiemelkedő sikereit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét. A Fonogram díj egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon.

Forrás: MTI

Fotó: Csákvári Zsigmond