hangf_spotify_banner_728x90

2012.10.15
A Háromszék Táncegyüttes október 23-25. között Sepsiszentgyörgyön az Új Stúdióteremben, Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Központban, valamint Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színházban mutatja be A MaszkUra című táncszínházi előadását.
2012.10.15
A Kaukázus zenekar gitáros-dalszerzője, az Erik Sumo Band frontembere most Magyar Császári Pillanatművek néven hatszámos bemutatkozó kislemezzel jelentkezik. Az első 20 letöltő belépőjegyet nyer az MR2 Akusztik című műsorába. A lemez már ismert dala a Helló-Belló, melyben Császári Gergely /Csaszi megmutatkozik zene és szövegíróként, énekesként, gitárosként, producerként.
2012.10.14
Náray Erika lesz a sztárvendég a Chameleon Jazz Band lendületes, színházi elemekkel és fényeffekttel színesített koncertjén 2012. október 18-án a MOM Kulturális Központban Budapesten.
2012.10.13
A világzene egyik kultikus csapatának számító, a nyolcvanas-kilencvenes években ismertté vált brit-ausztrál duó, a Dead Can Dance ad koncertet október 17-én a Papp László Budapest Sportarénában.
2012.10.13
A Belmondo zenekar október 27-én a budapesti Corvintetőn tartja első őszi fővárosi és egyben dalbemutató koncertjét. A Szájalok című dal mellett legutóbbi Mikor című album dalai és a korábbi slágerek is megszólalnak. A zenekar a koncerten játékra hívja a rajongókat, akik megbolondíthatnak néhány ismert slágert. A Halloween-jelmezben érkező vendégek ajándékot is kapnak.
2012.10.13
A Psyché Hang-Fény-Képei című október 16-i koncerten elhangzó művek a klasszikus zenétől a dzsesszen és napjaink legújabb zenei irányzatain keresztül avatják be a hallgatót a művész előadói és szerzői világába.
2012.10.13
Több mint száz hangszeres és énekes szólista, zenekar lép színpadra a hétvégén a XV. Országos Népzenei Találkozón Bonyhádon, az esemény programjában a Dűvő zenekar koncertje és táncház is szerepel.
2012.10.12
Az oratóriumirodalom egyik legnehezebb művét, Beethoven Missa solemnisét vezényli 2012.október 15-én Sir John Eliot Gardiner az általa alapított együttesek, a Forradalom és Romantika Zenekara és a Monteverdi Kórus élén a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.
2012.10.12
A 30Y zenekar képviseli Magyarországot az MTV Europe Music Awards (EMA) világversenyén.
2012.10.12
 A nemzetközi elektronikus zenei projektekben jeleskedő Burn Studios támogatásával október 13–14-én nem kis feladatra vállalkozik a Together csapata, egy 36 órás online partit szervez, mely párhuzamosan zajlik a főváros több hasonló témájú rendezvényével.

Nagyszabású orosz ikonkiállítás nyílt a ljubljanai Városi Múzeumban. A világhírű orosz ikonfestészet remekei közül 85 látható a szeptember 15-ig nyitva tartó tárlaton. Oroszország három legnagyobb múzeumából, az Állami Tretyjakov Galériából, a Szergijev Poszad-i Állami Történeti Múzeumból és a Jarozslavli Művészeti Múzeumból összeválogatott ikonok egyedülálló betekintést nyújtanak az orosz kultúrába és szellemiségbe.

Londonban, a Királynő Galériájában rendezett tárlaton Leonardo több mint 200 rajzát lehet megtekinteni, a kiállítás anyaga a brit Királyi Gyűjteményből származik. A Leonardo-rajzok és -vázlatok a 17. században uralkodó II. Károly idején kerültek a Királyi Gyűjteménybe a Loire-völgyéből, ahol a művész 1519. május 2-án Franciaországban bekövetkezett halála után őrizték azokat. A tárlaton több híres műve vázlatai is szerepelnek, köztük az Utolsó vacsorához és a Salvador mundi című Krisztus-portréhoz készült rajzok.

Az elmúlt egy évben, mióta a román kormány az új filmtámogatási programját elindította, már 31 produkció számára ítéltek meg összesen mintegy 120 millió lej (8,2 milliárd forint) támogatást. A keretösszegre 70 román és külföldi produkció pályázott, ebből 31 projektnek 120 millió lej értékben meg is ítélték. A román filmtámogatási program 2020 végéig tart, az éves keretösszeg 50 millió euró (16,3 milliárd forint).

Az Instagram oldalára feltöltött videó tanúsága szerint Velencében mutatta be legújabb installációját a street art rejtőzködő brit művésze, Banksy, aki ezúttal a nagy tengerjáróhajók és a lagúnák városának „viharos kapcsolatát" dolgozta fel. „Saját standot állítok a Velencei Biennálén" – írta Banksy a posztban.

Egymilliomodik látogatóját köszöntötte pénteken a budapesti Sziklakórház Atombunker Múzeum, amelynek látogatószáma az elmúlt években meghaladta az évi 160 ezer főt. A 2007-ben megnyílt intézmény 2016-ban és 2018-ban is a legnépszerűbb magyarországi múzeum volt a Tripadvisor utazási portál listáján, múzeumi tevékenységét a szakmai bizottságok is elismerik. A Sziklakórháznak fontos történelmi szerepe volt sürgősségi létesítményként mind a második világháborúban, mind az 1956-os forradalom során. Atombunkerré a hidegháború alatt fejlesztették, és szigorúan titkos volt egészen 2002-ig.

Az izraeli származású Berlinben élő énekesnőt a szláv népzenétől Marilyn Mansonig sokféle műfaj inspirálja. Moran Magal nem fél szokatlan kombinációkban vegyíteni a zenei stílusokat. Izgalmas zenei fúzióval érkezik a Zsidó Művészeti Napokra, május 27-én 19 órakor a Columbus Hajó színpadán ad koncertet.

Moran_Magal

Új zenei anyagot mutat be Szirtes Edina Mókus a Modern Art Orchestrával közösen. A Music à la Pangea című lemez dalait először május 26-án, vasárnap 19.30-kor a Budapest Music Centerben hallhatja a közönség.

Gárdonyi Géza halhatatlan regénye nyomán készült Egri csillagok című musicalt eddig ötven helyszínen, több mint kétszázezer néző előtt mutatták be itthon és határainkon túl, Csíksomlyón és az Egri vár történelmi falai között évről évre sikerrel játsszák a darabot. Május 26-án 18.00-kor a Budapest Arénában is megtekintheti a közönség.

Szombattól 73 művész részvételével 18 + 1 új kiállítási projektet és 52 programot kínál Közép-Európa legnagyobb képzőművészeti fesztiválja, a szentendrei Art Capital.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma