2012.11.06
A Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsorvezetői dirigálják a szerdai Páva Táncházat az Akvárium Klubban.
2012.11.05
Zene, tánc, szerelem - e három közül szinte biztos, hogy valamelyikbe már mindenki belekóstolt. A Cimbaliband ezeket egyesíti november 30-ai ősbemutatóján a Fonó Budai Zeneházban.
2012.11.05
Zene, tánc, szerelem - e három közül szinte biztos, hogy valamelyikbe már mindenki belekóstolt. A Cimbaliband ezeket egyesíti november 30-ai ősbemutatóján a Fonó Budai Zeneházban.
2012.11.05
A Balázs Elemér Group vendége a New Yorkban élő, magyar származású bőgős, zeneszerző és producer, Norbert Marius lesz november 16-án a Fonó Budai Zeneházban.
2012.11.04
Terence Blanchard és Han Bennink – csak két név azon legendás zenészek közül, akik fellépnek az idei, 2012. november 9. és 11. között rendezendő Szegedi Jazz Napokon. A fesztivál történetéről és a programról Drienyovszki András főszervezővel, a Private Music vezetőjével beszélgettünk.
2012.11.03
XVI. alkalommal rendezi meg a Téka Alapítvány Szamosújváron a Mezőségi Néptánc és Népzene Fesztivált 2012. november 2-3. között.
2012.11.02
A Göncölszekér zenekar havi rendszerességgel, szombat esténként 19.30 órai kezdettel rendezi meg a Fővárosi Művelődési Házban a Göncölszekér klubot, amelynek keretében a zenekar betekintést enged munkájába. A következő koncert 2012. november 17-én lesz.
2012.11.02
A Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Nemzeti Filharmonikusok, a Pannon Filharmonikusok, a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttese és a Magyar Rádió Gyermekkórusa is fellép az új évadban a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában a Dél-dunántúli Filharmónia új, Szivárvány-bérletének keretében.
2012.10.31
A Hétmérföldes Kulturális Egyesület a nagy érdeklődésre való tekintettel természetesen idén is - immár nyolcadik alkalommal - megrendezi a Debreceni Folkmásfélnapot november 2-3-án. A rendezvény lesz a záró programja a „2012 - A magyar táncház éve Hajdú-Biharban” elnevezésű programsorozatnak.
2012.10.31
A három kiváló lengyel művész Bartók és Kodály interpretációiban a magyar virtus egyesül a szláv lélekkel. A krakkói komolyzenei formáció 2011-ben rendhagyó vállalkozásra szánta el magát, hiszen az általuk lemezre vett Bartók és Kodály műveket Lengyelországban korábban még soha senki nem rögzítette ilyen terjedelemben. A vonóstrió koncertje a Bartók Béla Emlékházban lesz 2012. november 10-én 19.00 órakor.

A monumentális épületben a csecsemők etetésére szolgáló szobát júliusban adják át. Tavaly Kolkatában az anyák egy bevásárlóközpont előtt tüntettek, ahol egy alkalmazott azt mondta egy kismamának, hogy a vécén szoptassa meg a gyerekét. A Tádzs Mahalt évente akár nyolcmillióan is megtekintik. A 17. században a Jamuna folyó partján fehér márványból emelt mauzóleumot Sah Dzsehán, az indiai mogul dinasztia ötödik uralkodója építtette szeretett felesége, a perzsa származású Mumtáz Mahal számára. Az asszony 1631-ben, fiatalon halt meg, Sah Dzsehán pedig megesküdött: olyan síremléket állít feledhetetlen szerelmének, amilyet még nem látott a világ.

Fréderic Chopin művei szólalnak meg Farkas Gábor zongoraművész lemezbemutató koncertjén június 5-én a Pesti Vigadóban. A művész a budapesti lemezbemutató után, 2019 nyarán a New York-i Lincoln Centerben ad kamarakoncertet és szólóestet, valamint fellép és mesterkurzusokat tart a Classical Bridge Festival nemzetközi zenei fesztiválon.

Május 22-én, szerdán Lichter Péter és Máté Bori The Rub című experimentális filmjét vetítik a budapesti Három Hollóban. A Berlinalén debütált alkotás Shakespeare Hamletjének rendhagyó adaptációja, amely teljes egészében a dráma főhősének szemszögén keresztül meséli el a történetet. A képzőművészeti szintre emelkedett mozgóképek hatását Horváth Ádám Márton szuggesszív dallamai teszik teljessé, amelyek ezúttal egy improvizatív koncert keretében elevenednek meg.

Mintegy hét év szünet után újra napirendre vették az új nemzeti könyvtár építésének projektjét Szlovéniában, az erről szóló dokumentumot hétfőn írta alá Jernej Pikalo oktatási és tudományos miniszter.

Június 9-ig tekinthető meg a Vajda Lajos Stúdió tagjainak tárlata az egyesület pinceműhelyében. Kiállít többek között: Almási M NHJH,KGT.MGertrúd, Krizbai Sándor, feLugossy László, drMáriás, ef Zámbó István. Bővebb információ itt olvasható.

Május 24. és 26. között huszonötödik alkalommal rendezik meg Szolnokon az Országos Néptáncfesztivált.

2295-szolnoki-orszagos-neptancfesztival

Természetfilm-vetítésekkel, szemléletformáló, családi és diák programokkal várják május utolsó hétvégéjén a természet- és környezetvédelmi filmnapok sorozatban résztvevő városok filmszínházai, művelődési házai, nemzeti parkjai az érdeklődőket.

A 2. Bánffy Music Day alkalmával ötórás klasszikus zenei maratont kínálnak a látogatóknak. A május 25-én 11 órakotr kezdődő eseményen a párhuzamosan zajló koncerteknek a kastély már helyreállított terei adnak helyet.

Május 22. és 26. között tartják Veszprémben a kortárs táncművészeti előadásokat bemutató Tánc Fesztiválját.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma