MANK-szentendre-Ejjel-nappal-banner-728x90px-2018-08-10

2012.12.02
Tizennyolcadik lemezét készítette el az egyik legfontosabb magyar világzenei formáció, a Ghymes. A 30 fényév című stúdióalbum a harmincadik születésnapját 2013-ban ünneplő csapat jubileumi évének előfutára.
2012.12.01
Az esélyegyenlőség jegyében rendez El Classico és El Jazzico címmel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem koncertet 2012. december 2-án és 4-én este a Duna Palotában és az A38 állóhajón. Az esteken a Zeneakadémia kiemelkedő tehetségű roma tanárai és hallgatói lépnek fel.
2012.12.01
Almira Emiri, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett albán zongoraművész a Mala Junta elnevezésű nemzetközi zenekarral Tango n' Go címmel ad koncertet 2012. december 3-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
2012.12.01
Az egyik legnépszerűbb opera, az Anyegin koncertszerű előadását a világhírű német zongoraművész-karmester, Christoph Eschenbach vezényli december 4-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az előadásról Blue Ray felvétel készül, a CD anyagának rögzítése pedig már folyik a Budapesti Olasz Kultúrintézetben.
2012.12.01
Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO védnökséget vállalt a Fölszállott a páva műsora felett. A gesztus a magyar hagyományőrzők és a közmédia munkájának méltó elismerése.
2012.11.30
A Pannon Filharmonikusok december 8-án és 10-én Wagner operát visz színre a Kodály Központban. Wagner színpadi műveit ritkán van lehetősége játszani a Filharmonikusoknak, ezért a pécsi társulat számára szakmai kihívást és fejlődési lehetőséget kínál ez a produkció.
2012.11.30
Ötödik, jubileumi gálakoncerttel köszöntik és üdvözlik az új esztendőt Mága Zoltán és sztárvendégei a Papp László Budapest Sportarénában. Káprázatos látványvilág, világhírű színvonalú zenei élmény, és természetesen a jubileumi koncerthez hű milliő vár több mint tizenkétezer vendéget 2013. január 1-jén.
2012.11.30
A kezdésig ugyan még több mint fél évet kell várnia a rajongóknak, a VOLT Fesztivál szervezői – adventi ajándékként – máris öt világsztár érkezését hozták nyilvánosságra. Július 3-án, a nyitónapon, a Telekom Nagyszínpadon lép fel a Queens of the Stone Age és a Thirty Seconds to Mars, de ugyancsak a VOLT vendége lesz az Example, Jamie Woon és a Parov Stelar Band is. A szervezők megerősítették, hogy a VOLT Fesztiválnak továbbra is Sopron ad otthont, de a helyszínről többet nem árultak el. A 2013-as VOLTra – karácsonyi akció keretében – az első 1000 vásárló december végéig 20 százalék kedvezménnyel válthat bérletet.
2012.11.29
A sérült fiatalokból álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére 2008-ban útjának indított Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertsorozat elmúlt öt évének varázslatos pillanatait tekinthetik meg képekben 2012. november 24-től december 8-ig a Móricz Zsigmond körtér metróépítési palánkjain az arra járók. A fotókiállítás mellett, sztárvendégek közreműködésével december 2-án lemezbemutató koncertet is szerveznek a Barba Negra Music Clubban.
2012.11.29
Kilenc társa mellett Zámbó István táncos, előadóművész is átvette idén a Junior Prima Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. Elmondta: mindig nyitott az újdonságokra.

Bencze Máté szaxofonos képviseli idén Magyarországot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben, ahol augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra. A zenész az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában elmondta: a nyár eddig a felkészülésről szólt számára és nagyon felemelő érzésnek tartja, hogy ő képviselheti Magyarországot a rangos nemzetközi versenyen.

Több évtizednyi várakozás után hamarosan megnyitja kapuit a felső-egyiptomi Szóhág városának grandiózus új múzeuma. A Szóhági Nemzeti Múzeum 1993-ban megkezdett építési munkálatait számos alkalommal meg kellett szakítani a műszaki részleteket, belsőépítészeti megoldásokat és kiállítási tárgyakat érintő viták, valamint finanszírozási problémák miatt. Két évvel ezelőtt azonban a munkálatok felgyorsultak és a múzeum a tervek szerint az augusztus 20-ai héten fogja megnyitni a kapuit a nagyközönség előtt.

A várakozásokat jócskán felülmúlva debütált a kasszasikerlista élén a Warner Bros. stúdió Meg – Az őscápa című akció-horrorja, amely 44,5 millió dollár bevételt hozott az augusztus 10-ei bemutatóhétvégén több mint 4100 észak-amerikai moziban iparági becslések szerint. A Jason Statham főszereplésével készült mozi könnyedén letaszította a toplista éléről a Mission: Impossible – Utóhatás című filmet, amely 20 millió dollárt hozott forgalmazásának harmadik hétvégéjén.

A csíksomlyói hegynyeregben mutatja be ingyenes előadáson augusztus 18-án a Csíksomlyói passiót a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A 20 órakor kezdődő nagyszabású produkcióról Vidnyánszky Attila az MTI-nek elmondta: a színház társulata és a táncegyüttes táncosai és zenészei mellett erdélyi vendégművészek, néptáncosok, énekesek, kórus és Molnár Levente operaénekes is fellép az előadásban. A produkciót a Duna Televízió élőben közvetíti.

A Madách Színház is saját halottjának tekinti az augusztus 11-én elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottat, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőt, színigazgatót, egyetemi tanárt, publicistát, érdemes és kiváló művészt. A Madách Színház társulata mély fájdalommal értesült Kerényi Imre haláláról – olvasható a színház igazgatóságának közleményében. Kerényi Imre 12 éven át a Madách Színház rendezője és 15 éven át igazgatója volt.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit Sz. Varga Ágnes képzőművész ÜZENET ⁄szénfestmények és grafikák⁄ című kiállításának megnyitójára, melyet 2018. augusztus 1-jén, szerdán, 18 órakor tartanak a MANK Galériában.

Sz._Varga_Agnes_Uzenet_borito

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a HOMO et NATURA – Válogatás a Mezőtúri Képzőművészeti Alkotótelep gyűjteményéből című kiállítás megnyitójára, melyet 2018. július 4-én, szerdán, 18 órakor tartanak.

György Ádám zongoraművész 2018-ban már tizedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, a Teleki–Wattay-kastélyban, ahova a világ minden tájáról érkeznek tehetséges zongoristanövendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 2-án, majd július 11-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a Mártélyi Alkotóház évadnyitó ünnepségére, melyet 2018. június 15-én, pénteken, 17 órakor tartanak Mártélyon. Mártély különleges szerepet tölt be a magyar képzőművészet történetében; a Tisza holtága melletti alkotóház az 1960-as évek óta működik.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma