2012.09.20
Huszonnyolc év után, szeptember 20-án újra kiállítás nyílik Kemény Judit életművéből Budapesten, a Commerzbank Galériában. Az eseményen dokumentációs anyagok is megtekinthetők: fotók, divattervek, dramaturgiai kísérletek segítenek megérteni a kort, amelyben a képzőművész élt. Az 1948 után ideológiai okok miatt mellőzött Kemény Judit első retrospektív kiállítására hatvanhat éves koráig, 1984-ig kellett várnia.
2012.09.19
Egy fiatal művészgeneráció orgánumán keresztül aktuális társadalmi és kulturális kérdésekre reflektálnak azok a művészeti platformok, melyek az ART MOMENTS Vizuális Művészeti Fesztivál fókuszában állnak. Az Örökség Fesztiválon az ART MOMENTS vendégprogramjai közt kiállításokkal, koncertekkel és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket szeptember 19-20. között. 
2012.09.18
Végleg bezárják a berlini Tacheles művésztelepet, a rendszerváltáskori Berlint idéző egyik utolsó kulturális intézményt – adta hírül az MTI.
2012.09.18
Reboutonne-le! címmel kiállítást szervez szeptember 20-tól a „Gombold újra! Divat a magyar 2.0” divatbemutatójának ruháiból a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet, amely a belgiumi Design September fesztiválhoz kapcsolódva fiatal magyar divattervezők aktuális kollekcióit is bemutatja – tájékoztatott szeptember 13-án az MTI.
2012.09.18
Két programmal képviseltetik magukat a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) hallgatói a Design Hét Budapest 2012-n. Idén az „Élj lassabban – Slow Design” téma köré szervezett egyhetes programsorozat részeként a főiskolások szeptember 28-tól az Art9 Galériában állítanak ki (BKF CRAFT AMI…), majd szeptember 30-án a BKF Rózsa utcai épületében lesz megtekinthető egy összművészeti performansz (MAKE!).

2012.09.18
A magyar avantgarde művészcsoport, „A Nyolcak” tagjainak festményeit mutatja be szeptember 12-től december 2-ig Bécsben a Bank Austria Művészeti Fórum. A Nyolcak (1909-1918) a legjelentősebb magyar avantgárd művészcsoport, festményeikkel a magyarok felkerültek a századelő európai művészeti térképére.
 
2012.09.18
Alternatív alkotóközösségek találkoznak Pápán szeptember 19. és 23. között, ekkor rendezik meg első ízben az Őszi Dionüszia-fesztivált.
2012.09.17
Szentendrén 2012. szeptember 14-én 18 órakor nyílt meg az a kiállítás, melyen Asszonyi Tamás képzőművész „jókedvében” megszületett műtárgyait mutatja be a nagyközönségnek, és melynek címe: Haszontalanságaim II.
2012.09.17
A Kálmán Makláry Fine Arts képviseli Magyarországot a párizsi Grand Palais-ban rendezett régiségvásáron, a XXVI. Biennale des Antiquaires-en szeptember 14. és 23. között. A vásáron most először látható magyar kiállító standja.
2012.08.31
Új szerzeményeit mutatja be a Kiscelli templomterében a Fővárosi Képtár, az ország egyik legrégibb művészeti gyűjteménye. A kiállítás különlegessége, hogy éppen húsz éve, 1992-ben nyílt meg kiállítótérként az önmagában is páratlan élményt nyújtó, félig romos, deszakralizált templombelső.

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok 15. jubileumi rendezvénysorozat alkalmából hirdettek meg. Pályázni eddig be nem mutatott, Pászti Szabó Zoltán Zengjen a dal című versére komponált kórusművel lehetett. Második helyezést Magyaróvári Viktor, harmadik díjat megosztva Megyeri Krisztina és Szalai Katalin kaptak.

Idén július 21-én este 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, melyre ötszáz vendéget várnak a szervezők az Anna Grand Hotelbe. A Blaha utcában idén is lesz utcabál, újdonságként pedig sétakocsikázásra is lesz lehetőség a bál estéjén. Az est folyamán a résztvevők közül a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, akik közül a zsűri választja ki a bál szépét és két udvarhölgyét. A bál királynője megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készülő, Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú Herendi-vázát kap.

Elhunyt 79 éves korában július 19-én Adrian Cronauer, a Jó reggelt, Vietnam! című film főszereplőjének alakját megihlető egykori amerikai pilóta. Adrian Cronauer 1965-től 1966-ig őrmesterként teljesített szolgálatot Vietnamban, az ő nevéhez fűződik az amerikai hadsereg ottani rádiójának életre hívása. Az adásban köszöntőként hangzott el a híressé vált mondat: Jó reggelt, Vietnam!

A román kormány egymilliárd eurót fordít kultúrára a következő években Nagy-Románia megalakulásának századik évfordulója alkalmából – jelentette be Viorica Dancila román miniszterelnök. A kabinet kormányrendeletet fogadott el erről. Dancila elmondta: a román kultúrának sürgősen szüksége van egy több éves finanszírozási tervre, amelynek értelmében, múzeumokat, színházakat, kulturális központokat, könyvtárakat, koncerttermeket korszerűsítenek, valamint az épített és szellemi örökséget helyreállítják és bővítik.

ArTúr néven összművészeti fesztivált tartanak augusztus 7-étől öt napon át Mezőtúron, a rendezvénysorozat zárásaként pedig 12-én megtartják a több ezer embert vonzó Túri Vásárt. A nyitónapon Virágh László mezőtúri festőművész tárlata nyílik a Közösségi Házban, míg a katolikus templomban a hazai zenei élet egyik legtehetségesebb fúvós csapata, az Ewald Rézfúvós Együttes ad koncertet.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit Sz. Varga Ágnes képzőművész ÜZENET ⁄szénfestmények és grafikák⁄ című kiállításának megnyitójára, melyet 2018. augusztus 1-jén, szerdán, 18 órakor tartanak a MANK Galériában.

Sz._Varga_Agnes_Uzenet_borito

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a HOMO et NATURA – Válogatás a Mezőtúri Képzőművészeti Alkotótelep gyűjteményéből című kiállítás megnyitójára, melyet 2018. július 4-én, szerdán, 18 órakor tartanak.

György Ádám zongoraművész 2018-ban már tizedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, a Teleki–Wattay-kastélyban, ahova a világ minden tájáról érkeznek tehetséges zongoristanövendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 2-án, majd július 11-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a Mártélyi Alkotóház évadnyitó ünnepségére, melyet 2018. június 15-én, pénteken, 17 órakor tartanak Mártélyon. Mártély különleges szerepet tölt be a magyar képzőművészet történetében; a Tisza holtága melletti alkotóház az 1960-as évek óta működik.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma