MANK-szentendre-Ejjel-nappal-banner-728x90px-2018-08-10

2012.11.26
Újabb Munkácsy-remekművel bővült a Móra Ferenc Múzeum kiállítása: az őszi éjen A kis Jeanne érkezett meg Békéscsabáról, majd a díszteremben foglalta el helyét.
2012.11.25
Négy tervezőgrafikus, illetve műhely kapott Aranyrajzszög-díjat november 21-én a 6. Graphifest fesztiválon a budapesti Design Terminálban, ahol a díjazottak munkáiból kiállítás is nyílt.
2012.11.25
A 110 éves halasi csipkét és a herendi porcelánt bemutató kiállítás nyílt a Londoni Magyar Kulturális Központban.
2012.11.25
Emlékszobát alakítanak ki Gyurkovics Tibor költő, író, publicista tiszteletére Mosonmagyaróváron. Az emlékhelyet a négy éve elhunyt művész személyes tárgyaival, megjelent köteteivel és képzőművészeti hagyatékának értékes darabjaival rendezik be, megnyitását születésnapjára, 2012. december 18-ára tervezik.
2012.11.25
Ujj Zsuzsi költő, performer 1986-ban készült nagyméretű, fekete-fehér Trónusos című fotója negyven művész alkotása mellett látható A Bigger Splash: Painting After Performance című tárlaton a Tate Modernben Londonban.
2012.11.25
A Fotóhónap keretében nagy érdeklődés mellett nyílt meg Berkó Ferenc (1916–2000) fotóművész első európai retrospektív kiállítása a Párizsi Magyar Intézetben.
2012.11.25
Szilárd Klára festőművész Sivatagi látomások – Beszélő fák címmel 42 olajképét és 6 akvarelljét mutatja be a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumban.
2012.11.24
A londoni olimpia emlékezetes pillanatait, magyar vonatkozású sikereit megörökítő fotókból nyílt kiállítás Döntő pillanat címmel 2012. november 22-én a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM).
2012.11.24
Először látható Magyarországon Jeremy Dellernek az orgreave-i bányászok 1984-es nagy sztrájkjáról készített videoinstallációja. A brit képzőművész a Kassák Múzeumban mutatkozik be, ahol az intézmény Red Dot dizájn díjas arculati terveivel is megismerkedhet 2012. november 24-től a közönség.
2012.11.24
Ötvenhat éves korában Nemesszentandráson meghalt Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművész.

Bencze Máté szaxofonos képviseli idén Magyarországot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben, ahol augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra. A zenész az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában elmondta: a nyár eddig a felkészülésről szólt számára és nagyon felemelő érzésnek tartja, hogy ő képviselheti Magyarországot a rangos nemzetközi versenyen.

Több évtizednyi várakozás után hamarosan megnyitja kapuit a felső-egyiptomi Szóhág városának grandiózus új múzeuma. A Szóhági Nemzeti Múzeum 1993-ban megkezdett építési munkálatait számos alkalommal meg kellett szakítani a műszaki részleteket, belsőépítészeti megoldásokat és kiállítási tárgyakat érintő viták, valamint finanszírozási problémák miatt. Két évvel ezelőtt azonban a munkálatok felgyorsultak és a múzeum a tervek szerint az augusztus 20-ai héten fogja megnyitni a kapuit a nagyközönség előtt.

A várakozásokat jócskán felülmúlva debütált a kasszasikerlista élén a Warner Bros. stúdió Meg – Az őscápa című akció-horrorja, amely 44,5 millió dollár bevételt hozott az augusztus 10-ei bemutatóhétvégén több mint 4100 észak-amerikai moziban iparági becslések szerint. A Jason Statham főszereplésével készült mozi könnyedén letaszította a toplista éléről a Mission: Impossible – Utóhatás című filmet, amely 20 millió dollárt hozott forgalmazásának harmadik hétvégéjén.

A csíksomlyói hegynyeregben mutatja be ingyenes előadáson augusztus 18-án a Csíksomlyói passiót a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A 20 órakor kezdődő nagyszabású produkcióról Vidnyánszky Attila az MTI-nek elmondta: a színház társulata és a táncegyüttes táncosai és zenészei mellett erdélyi vendégművészek, néptáncosok, énekesek, kórus és Molnár Levente operaénekes is fellép az előadásban. A produkciót a Duna Televízió élőben közvetíti.

A Madách Színház is saját halottjának tekinti az augusztus 11-én elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottat, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőt, színigazgatót, egyetemi tanárt, publicistát, érdemes és kiváló művészt. A Madách Színház társulata mély fájdalommal értesült Kerényi Imre haláláról – olvasható a színház igazgatóságának közleményében. Kerényi Imre 12 éven át a Madách Színház rendezője és 15 éven át igazgatója volt.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit Sz. Varga Ágnes képzőművész ÜZENET ⁄szénfestmények és grafikák⁄ című kiállításának megnyitójára, melyet 2018. augusztus 1-jén, szerdán, 18 órakor tartanak a MANK Galériában.

Sz._Varga_Agnes_Uzenet_borito

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a HOMO et NATURA – Válogatás a Mezőtúri Képzőművészeti Alkotótelep gyűjteményéből című kiállítás megnyitójára, melyet 2018. július 4-én, szerdán, 18 órakor tartanak.

György Ádám zongoraművész 2018-ban már tizedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, a Teleki–Wattay-kastélyban, ahova a világ minden tájáról érkeznek tehetséges zongoristanövendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 2-án, majd július 11-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a Mártélyi Alkotóház évadnyitó ünnepségére, melyet 2018. június 15-én, pénteken, 17 órakor tartanak Mártélyon. Mártély különleges szerepet tölt be a magyar képzőművészet történetében; a Tisza holtága melletti alkotóház az 1960-as évek óta működik.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma