Nfz_Kultura.hu_berletes_Mvasar_728x90_002

2012.11.09

November elejétől a megszokottnál sűrűbben, minden vasárnap jelentkezik a népszerű design vásár, a WAMP. A jól kiszámítható időzítés mellett új struktúrával, azon belül vadonatúj szekciókkal is bővül a kínálat, alkalmanként egy-egy területet állítva a figyelem középpontjába.
 
Különleges pezsgéssel és tárgyakkal csábít a 2012. november 11-én sorra kerülő WAMP Vintage a Millenáris Fogadóban, ahol a divat fanatikusok antik csecsebecsék, vintage kincsek, bizsuk, brossok, egyéb ékszerek, ma is hordható praktikus kiegészítők, felújított minőségi bőrtáskák, cipők, ruhák, kalapok és kesztyűk között tobzódhatnak. A tárgykultúra iránt érdeklődőket mai szemmel is értéket képviselő felújított bútorok, lámpák, egyedi design tárgyak közül válogathatnak.
Igazi stíluskavalkáddal vár majd a Szputnyik és a Retrock, a Cydonia Vintage Londonból származó extrém ruhákkal készül, a Katika Vintage az 50-es, 60-as 70-es évek divatjából nyújt ízelítőt, a Lovebug pedig egyedi válogatású öltözékek mellett néhány különleges használati tárgyat is bemutat majd. A kínálatot két kalapkészítő is szinesíti Schilling Kolos extrém fejdíszei és Bara Marianne elegáns egyedi és kisszériás darabja egyaránt letűnt korokat idéznek meg.
Akik az otthonukban látnának szívesen a vintage tárgyakat azok biztosan értékelik majd a Vintage Bazaar shabby, rusztikus és újrahasznosított bútorait, kiegészítőit és az MLAMP régi tárgyak felhasználásával készülő lámpáit. A hatalmas népszerüségnek örvendő 60-as és 70-es bútorait, és más design remekeit Lukovics Attila gyűjtő hozza majd el.  A Möbelkunst különleges porcelánokkal, az Alphabetika pedig vintage betűkkel jelentkezik. Az esküvők és más rendezvények specialistája a mimi/events with love egy vintage hangulatú nappalit varázsol a WAMP területére, ahol a vállalkozó kedvűek saját vintage hajkoszorút is készíthetnek.
 
(Forrás: Wamp Vintage)
(Fotó: Wamp Vintage, Elle)

Roma_nok_kultura_banner_002

kasztner_vonat2

2019.06.25

A Kasztner-vonatról, valamint egy kapcsolódó dokumentumegyüttesről nyílt kiállítás június 21-én Budapest Főváros Levéltárában.

Kahlo_7

2019.06.23

Frida országa – Guillermo Kahlo mexikói fotográfiái címmel nyílt kiállítás június 22-én a Műcsarnokban. A 20. század első három évtizedében a Magyarországhoz hasonló gazdasági fellendülést megélt Mexikó épületeit dokumentáló fotós öröksége lánya, Frida Kahlo világhírű festőművész életművét is meghatározta.

BKV_uj_tarlat

2019.06.22

A járművezető szakma, a jegyellenőri munka, és a kalauz-hivatás történetét, érdekességeit mutatja be a Földalatti Vasúti Múzeum új időszaki kiállítása.

Az Új-mexikói Egyetem könyvtárának volt professzora, Russ Davidson ajándékozza George Orwell angol író, kritikus és újságíró (1903-1950) műveiből álló gyűjteményét. Az Állatfarm és az 1984 különböző nyelvekre fordított első kiadásait is tartalmazó kollekcióból kiállítást is rendeznek.

A július 5. és 7. zajló Bogart Fesztivál helyszíne a Festetics-Inkey kastélyt övező húsz hektáros terület lesz, ahol minden korosztály számára kínálnak szórakozást. Ehhez hasonló, hagyományőrző és -teremtő fesztivál még nem volt a somogyi községben. Fellép mások mellett Szabó Balázs Bandája, a Balkán Fanatik, a Nox énekesnőjeként ismertté vált Péter Szabó Szilvia, az Anima Sound System, a Zagar DJ set, a Budapest Bár és a Gypo Circus is.

A Pink Floyd együttes frontemberének 126 hangszere 21,5 millió dollárért kelt el. A gyűjtemény legdrágább darabja egy 1969-ben készült Black Fender Stratocaster lett, amelyet kilététét felfedni nem kívánó vásárlója négymillió dollárért szerzett meg. A Christie's adatai szerint ez a világ legdrágábban elárverezett gitárja. A 73 éves Gilmour a bevételt a klímaváltozás ellen harcoló ClientEarth környezetvédelmi csoportnak adja.

Az együttműködés részeként megvalósult egy, a Budapesti Wagner-napok díjnyertes, új arculatát visszatükröző installáció.A Wagner nevének betűit formázó installáció az eseménysorozat végéig, június 23-ig tekintető meg a Müpa főbejárata előtti téren.

A Hal négyesben című, kétfelvonásos, zenés krimivígjáték lesz az idei Székesfehérvári Nyári Színház műsorán, amelyet ezúttal is a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban tartanak. Az előadások július 11. és 14. között lesznek láthatók. Főszereplők: Závodszky Noémi, Tűzkő Sándor, Varga Lili és Ballér Bianka játszik, a rendező: Kozáry Ferenc színművész.

Június 28-án kezdődik a Szent László Napok programsorozat Győrben, ahol három napon át többek közt lovas bemutatókkal, játszóházzal és a király életét feldolgozó lovasszínházi zenés show-val várják az érdeklődőket.

babszinhaz

Június utolsó hétvégéjén, június 29-30-én megnyílnak a Csepel Művek épületei, és felfedezhetjük a 240 hektárnyi, gazdag ipari örökség izgalmas jelenkora.

Június 28-án a Bujdosó Trió ad koncertet az óbudai Gázlámpa Kioszk teraszán. A Esernyős névre keresztelt helyszín célja, hogy a finom kávék mellett kultúrát is kínálhassanak a különleges hangulatú fő téren.

A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál (ZA-KO) előadásával június végén megkezdődik a szabadtéri színházi rendezvénysorozat, a nyár utolsó hónapjaiban pedig zenés produkciókat mutatnak be Kvártélyház udvarán.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma