782x90_kerilynnwilson_banner_ok

2005.06.06

Csonka András - LorenzoKerekes József - Carlos, Fehér Anna - Júlia, Csonka András - LorenzoSzakács Tibor - Juan, Simon M. Edina - ElisaSzakács Tibor - Juan, Simon M. Edina - ElisaSzakács Tibor - Juan, Simon M. Edina - Elisa

Fehér Anna - Júlia, Simon M. Edina - Elisa, Szakács Tibor - JuanKerekes József - Carlos, Fehér Anna - Júlia, Csonka András - LorenzoFehér Anna - Júlia, Simon M. Edina - Elisa, Szakács Tibor - JuanFehér Anna - Júlia, Csonka András - Lorenzo, Kerekes József - CarlosSzakács Tibor - Juan, Beszterczey Attila - Pap, Horváth Zsuzsa - Rosa,
Simon M. Edina - Elisa, Fehér Anna - JúliaCsonka András - Lorenzo, Simon M. Edina - Elisa, Szakács Tibor - Juan

A képeket Kosztolánczy Gábor készítette.
Utómunka: Peszeki Dávid

CC_banner

2007.02.26
SZFE, IV. évfolyam
2007.02.26
SZFE, II. évfolyam
2007.02.26
SZFE, II. évfolyam

Különleges Diótörő-előadásra készül a Modern Art Orchestra karácsonyi koncertjén december 17-én, a Budapest Music Centerben. A klasszikus karácsonyi történet ezúttal dzsessz big banddel és tizenkét táncossal elevenedik meg a közönség előtt. A Diótörő-szvit előadására Gergye Krisztián készített tánckoreográfiát.

Az Örök tél című film alkotói online történelmi vetélkedőt hirdetnek középiskolás diákok számára, akik iskolai premier előtti vetítést is nyerhetnek. Az online vetélkedőre a www.oroktel.hu oldalon lehet regisztrálni december 28-ig. A háromfordulós játék a Gulág Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával január 1-jén kezdődik.

Emlékhely nyílt Karátson Gábor festő, író, filozófus egykori műteremlakásában december 12-én. A Deák Ferenc utcában kialakított emlékpont 2018 januárjától lesz látogatható. Egy forgalmas utcáról intim térbe lép majd a látogató, ez a fajta bensőségesség pedig jól illik Karátson Gábor életművéhez is – mondta el a lakásgyűjtemény megnyitóján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Kiállítással, konferenciával, emléktábla-avatással tisztelegnek Kass János előtt a grafikusművész születésének 90. évfordulója alkalmából december 14-én Szegeden. A kerek évforduló apropóján kamarakiállítást szervezett a Kass János Baráti Kör a művész nevét viselő szegedi galériában. A tárlaton Kass János barátai, tisztelői által őrzött dokumentumokat, tárgyakat mutatnak be, melyeket kifejezetten erre az alkalomra gyűjtöttek össze.

Zárul december 17-én az Arany János-emlékév, a záróünnep ingyenesen megtekinthető a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán. A 18 órakor kezdődő műsor első felében „Éget és világít lelkemben leveled...” címmel költői estet tartanak Arany János műveiből az Újszínház és a békéscsabai teátrum színművészeinek közreműködésével.

Ingyenesen látogathatják a Veszprémi Petőfi Színház előadásait a hetvenöt év feletti nézők. A Veszprémben és környékén élő idős emberek december 1-jétől élhetnek a lehetőséggel – jelentette be veszprémi sajtótájékoztatón a teátrum igazgatója.

KOR-HU_kartya

Több mint ezer vasútmodell zakatol majd keresztbe-kasul december 2-án és 3-án a Gellért Hotel termeiben, elhozva az advent hamisítatlan hangulatát. Az Adventi Mesehotelben a terepasztalokon suhanó vonatokon túl lesz Mese-Szalon többek között csipkeszoknyás tündérkékkel és meseshow Eliza vendégeivel.

Az Opus Jazz Clubban december 1-jén és 2-án a FinnAgora és a Budapest Music Center (BMC) szervezésében először találkozhat a magyar közönség Finnország két legizgalmasabb feltörekvő zenekarával. A New Jazz from Finland projekt két koncert erejéig elhozza a Gourmet és a Jukka Eskola Soul Trio zenekarokat.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Zsidó Művészeti Napokat május 28. és június 10. között. A nyár eleji eseménysorozat évek óta élvonalbeli művészekkel és minőségi előadásokkal várja a zsidó kultúra iránt érdeklődőket. Az első három meghirdetett koncert Dés László Egy este Esterházy Péterrel című estje, a Kováts Kriszta Kvintett Álomfejtés elnevezésű koncertszínháza, valamint a Cotton Club Singers Páratlan! című nagykoncertje lesz.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma