15_eves

2014.04.22

A Mindspace nonprofit szervezet nem adja fel. A rajongótábor nő, a visszajelzések pozitívak, de a Mindspace-nek ez nem elég. A Danube Flow – Hív a Duna! rendezvénysorozat keretében addig talál ki programokat, gyülekezik, invitál, míg nem sikerül olyan eseményeket szerveznie, ahol mindenki nagyon jól érzi magát, és amelyek segítségével felhívhatja a figyelmet a városunkat átszelő folyóra, a Dunára.

Április 22-én 18 órakor egy újabb próbálkozásnak lehetünk szem és fültanúi, ugyanis a Mindspace csapata egy zenés workshopot szervez a Duna mellé, a Lánchíd budai hídfőjéhez, a Lánchíd parkba. A közös zenélés karmestere Takács Márton ütőhangszeres zenész és Gábos Barna hangszerkészítő mester és zenész lesz, akik dobokon, ritmushangszereken tanítják örömzenélni a nagyérdeműt. Természetesen szabadon és minden kötöttségtől mentesen.

 

A résztvevők a Föld napjára szervezett kedd délutáni programon megismerkedhetnek a kolumbiai dobzenével, muzsikálhatnak kedvükre, Barna és Márton gondoskodnak a tanításukról és a jó hangulatról. A részvételhez nem szükséges semmilyen zenei előképzettség, hangszeres tudás, esetleg a Duna szeretetét kérik majd számon a szervezők a megjelentektől, de azt sem szigorúan.


 danubeflow


A Danube Flow – Hív a Duna! összes eseménye vállalati-civil együttműködés keretében a Coca-Cola Magyarország támogatásával valósul meg. A programsorozat célja, hogy az év tavasztól nyárig tartó időszakában a Dunát és annak fenntartható használatát népszerűsítse. A Danube Flow – Hív a Duna! programot 2012-ben hívta életre a Mindspace csapata, 2013-tól már a teljes magyar Duna szakasz bemutatását és a Duna-partot fontosnak tartó közösségek aktivizálását igyekszik elérni partnerek és támogatók bevonásával.

 

A Budapestet átszelő Duna több millió ember életének része, elsősorban ivóvíz és energia ellátást biztosít, valamint teret ad a folyami közlekedésnek és szállításnak. A folyó mentén élő magyarok többsége ezt természetesnek veszi, más kontextusban azonban nem gondol a folyóra. Ugyanakkor a folyó Magyarország és Európa egyik legnagyobb természeti kincse, a Duna-part pedig a kikapcsolódás, a sport és családi programok kiváló helyszíne lehet. Ez a lehetőség a Duna-menti magyar városok nagy részében kiaknázatlan, a lakosok számára a folyó és annak partja sokszor megközelíthetetlen. Mindezek következtében a lakosság mind fizikailag, mind hozzáállásában elszigetelődött a folyótól, minden szempontból elvesztette azzal élő kapcsolatát.

 

A szervezők szeretnék megajándékozni azokat, akik komolyan belemerülnek a nyolc eseményből álló rendezvénysorozatba, ezért külön díjazzák azokat a résztvevőket, akik legalább három eseményre ellátogatnak, és közöttük értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Kulcsszavak:

KAD_Kultura_596x90_002

molnar-jacqueline-kiallitasa-biciklismadarak

2019.08.19

A Zsolnay Örökségkezelő nyárbúcsúztató ingyenes fesztiválját augusztus 23. és 25. között tartják immár nyolcadik alkalommal a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

Csiksomlyoi_eorifoto-5455

2019.08.19

Ma van a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csíksomlyói passiójának ingyenes szabadtéri előadása az esztergomi bazilika előtt.

egy

2019.08.18

Az augusztus 22. és 25. között zajló rendezvénysorozatra Ausztriából, Németországból, Portugáliából és Romániából is érkeznek jelmezesek, a karneválon azok a gyermekek is részt vesznek, akik a testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően most a Balaton-parton üdülnek.

A legjobb produkciókat és színházi teljesítményeket is díjazzák.a VIII. Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál gáláján. Az augusztus 19-én Szarvason zajló rendezvényen köszöntőt mond Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

A kiállítást augusztus 27-én, 18 órakor nyitja meg Dr. Faludi Julianna szociológus a budapesti Mai Manó Házban. A tárlaton kiállít Sergey Prokudin-Gorsky, Balogh Rudolf, Biró Dávid, Eperjes Ágnes, Liz Nielsen és Bill Sullivan. A Három szín című kiállítást október 6-ig láthatják az érdeklődők.

A két színész Joshua Michael Stern rendező filmjében, az After Exile-ben játszik együtt. Stern nevéhez fűződik a Steve Jobsról szóló életrajzi dráma, a Jobs, valamint a Graves című televíziós sorozat is. Az új mozifilm főhőse (LaBeouf) a történet szerint éppen a börtönből szabadul, ahol rablás és emberölés miatt volt, és – szintén börtönviselt, alkoholista – apjával (De Niro) igyekszik megmenteni öccsét az övékéhez hasonló életúttól. Az igaz történeten alapuló film forgatását októberben kezdik.

Sheeran a Kraft Heinz cég megalakulásának 150. évfordulójára tervezte a speciális kiadást, amelyből csupán 150 darab készült. Az első három üveget augusztus 15-én árverezték el Londonban, az egyik 1050, a második 1100, a harmadik 1500 fontért kelt el. 104 üveg egy globális sorsolás nyereményeként kel el, a többit Sheeran és a Heinz legnagyobb rajongói, valamint múzeumok kapják meg. A befolyt bevétel egy részét a Kelet-Angliai Gyermek Hospice kapja, a többit a Heinz által támogatott gyermekélelmezési alapítványnak juttatják el.

A mongol-amerikai régészcsoport az ország északnyugati részén fekvő Hövszgöl tartomány Ulán-Úl településénél fedezte fel a több száz éves edényeket, amelyek 700-800 évre nyúlhatnak vissza. Az illetékes szerint a leletek tökéletes állapotban őrződtek meg az örökké fagyott talajban.

A Zsolnay Örökségkezelő nyárbúcsúztató ingyenes fesztiválját augusztus 23. és 25. között tartják immár nyolcadik alkalommal a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

molnar-jacqueline-kiallitasa-biciklismadarak

Ma van a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csíksomlyói passiójának ingyenes szabadtéri előadása az esztergomi bazilika előtt.

Az augusztus 22. és 25. között zajló rendezvénysorozatra Ausztriából, Németországból, Portugáliából és Romániából is érkeznek jelmezesek, a karneválon azok a gyermekek is részt vesznek, akik a testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően most a Balaton-parton üdülnek.

Orgona-mesterkurzuson vehetnek részt az érdeklődők Szathmáry Zsigmond professzor vezetésével Debrecenben és Hajdúböszörményben hétfőn és kedden, a kurzus első napja ünnepi orgonaesttel zárul a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. és a Hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ támogatásával.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma