budapestbar_press_lacinelkul-e1445261006238

2015.11.16

A Budapest Bár legközelebb november 17-én lép fel a MOM Kulturális Központban.

IMG_9989BW

2015.11.13

2015. szeptember 7-én jelent meg a Hammer Records gondozásában az Omen együttes „Huszonöt év” című jubileumi albuma. A dedikálással és közönség-találkozóval egybekötött 25 éves jubileumi és lemezbemutató nagykoncert 2015. november 28-án lesz a budapesti Dürer kertben.

image

2015.11.11

Edith Piaf legnagyobb slágereit viszik színpadra, megidézve a legendás sanzonénekes drámai fordulatokkal teli életét, november 13-án a Kongresszusi Központban. A koncerttel a világ talán legnagyobb hatású énekesnője születésének 100. évfordulója előtt tisztelegnek.

 

totaldance

2015.11.10

November 14-én elképesztő látvánnyal, dübörgő hangtechnikával és a 80-as, 90-es évek legnagyobb slágereivel készül a Total Dance Fesztivál. Az olyan külföldi sztárok mellett, mint a Haddaway és a Fun Factory, a korszak legnagyobb hazai előadói, a TNT és az Animal Cannibals is garantálja a fergetes hangulatot.

tej13_1

2015.11.09

A Rejtő-korabeli kávéházi miliőt vegyíti a mai romkocsmák hangulatával Az öldöklő Tejcsarnok, mely szerény produkciós támogatása mellett rendhagyó és egyben modellteremtő módon közösségi finanszírozással készül.

A_naplo_01

2015.11.06

Ki a vadász és ki a zsákmány? Férfi és nő kapcsolatának mélyére ás Jean-Claude Carrière A napló, avagy a Don Juan-katalógus című ravasz és üde komédiája. Sok humor és két nagyszerű színész (Csépai Eszter és Bede-Fazekas Szabolcs) hozza felszínre a legalapvetőbb emberi érzéseket.

bomlik_a_volt

2015.11.05

Lázár Balázs Bomlik a volt című verseskötetét november 10-én mutatják be a Magyar Napló könyvesboltban.

olah_janos_CB14205-foto-mma

2015.11.05

MAGYAR NAPLÓ-SZÉPHALOM ESTEK a ferencvárosi Pinceszínházban, nemcsak Ferencvárosiaknak! A november 6-ai beszélgetés résztvevői Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, író és Oláh János Babérkoszorú-díjas költő, író, a Széphalom és Magyar Napló kiadók vezetői. Beszélgetőtársuk Lázár Balázs, a Pinceszínház irodalmi referense, valamint Tallián Mariann színművész is közreműködik.

Habana-Social-Club2

2015.11.03

Egy kubai zenekar élő fellépése páratlan életérzést nyújt. A kubai zene az élet feltétlen szeretetét hirdeti.

AnyaCim

2015.11.03

A különleges vállalkozás egy megrendítő történet az anya-gyermek kapcsolatról Hans Christian Andersen, a nagy dán mesemondó műve nyomán. Fekete Gyula zeneszerző "requiem-drámája" dallamos, modern népoperai kompozícióban fogja össze az önzetlen, önfeláldozó szeretet összetett képét.

A monumentális épületben a csecsemők etetésére szolgáló szobát júliusban adják át. Tavaly Kolkatában az anyák egy bevásárlóközpont előtt tüntettek, ahol egy alkalmazott azt mondta egy kismamának, hogy a vécén szoptassa meg a gyerekét. A Tádzs Mahalt évente akár nyolcmillióan is megtekintik. A 17. században a Jamuna folyó partján fehér márványból emelt mauzóleumot Sah Dzsehán, az indiai mogul dinasztia ötödik uralkodója építtette szeretett felesége, a perzsa származású Mumtáz Mahal számára. Az asszony 1631-ben, fiatalon halt meg, Sah Dzsehán pedig megesküdött: olyan síremléket állít feledhetetlen szerelmének, amilyet még nem látott a világ.

Fréderic Chopin művei szólalnak meg Farkas Gábor zongoraművész lemezbemutató koncertjén június 5-én a Pesti Vigadóban. A művész a budapesti lemezbemutató után, 2019 nyarán a New York-i Lincoln Centerben ad kamarakoncertet és szólóestet, valamint fellép és mesterkurzusokat tart a Classical Bridge Festival nemzetközi zenei fesztiválon.

Május 22-én, szerdán Lichter Péter és Máté Bori The Rub című experimentális filmjét vetítik a budapesti Három Hollóban. A Berlinalén debütált alkotás Shakespeare Hamletjének rendhagyó adaptációja, amely teljes egészében a dráma főhősének szemszögén keresztül meséli el a történetet. A képzőművészeti szintre emelkedett mozgóképek hatását Horváth Ádám Márton szuggesszív dallamai teszik teljessé, amelyek ezúttal egy improvizatív koncert keretében elevenednek meg.

Mintegy hét év szünet után újra napirendre vették az új nemzeti könyvtár építésének projektjét Szlovéniában, az erről szóló dokumentumot hétfőn írta alá Jernej Pikalo oktatási és tudományos miniszter.

Június 9-ig tekinthető meg a Vajda Lajos Stúdió tagjainak tárlata az egyesület pinceműhelyében. Kiállít többek között: Almási M NHJH,KGT.MGertrúd, Krizbai Sándor, feLugossy László, drMáriás, ef Zámbó István. Bővebb információ itt olvasható.

Május 24. és 26. között huszonötödik alkalommal rendezik meg Szolnokon az Országos Néptáncfesztivált.

2295-szolnoki-orszagos-neptancfesztival

Természetfilm-vetítésekkel, szemléletformáló, családi és diák programokkal várják május utolsó hétvégéjén a természet- és környezetvédelmi filmnapok sorozatban résztvevő városok filmszínházai, művelődési házai, nemzeti parkjai az érdeklődőket.

A 2. Bánffy Music Day alkalmával ötórás klasszikus zenei maratont kínálnak a látogatóknak. A május 25-én 11 órakotr kezdődő eseményen a párhuzamosan zajló koncerteknek a kastély már helyreállított terei adnak helyet.

Május 22. és 26. között tartják Veszprémben a kortárs táncművészeti előadásokat bemutató Tánc Fesztiválját.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma