Nfz_Kultura.hu_berletes_Mvasar_728x90_002

szerelmi_korseta

2019.06.11

Szerelmi körséta címmel estet tart Kékkovács Mara, a Budapesti Operettszínház művésze és Somlai Valéria zongoraművész június 14-én a budapesti Napfényes Étterem és Rendezvényteremben. 

Szent_efrem

2019.06.11

Különleges koncerttel zárja a Szent Efrém Férfikar az idei Orientale lumen-sorozatot. A sorozat nyolcéves történetében először fordul elő, hogy egy hangverseny programját egyetlen mű alkotja.

A_MANE_es_a_LADO_fellepesenek_pillanatai_1

2019.06.11

70 éves a LADO Horvát Nemzeti Népi Együttes. A jubileumot a Magyar Állami Népi Együttessel közösen ünneplik a Hagyományok Házában június 14-én 19 órától.

jamiee

2019.06.10

Húsz helyszínen több mint 250 programmal, koncertekkel, előadásokkal és kiállításokkal várja az Óbudai Nyár rendezvénysorozata a közönséget június 14-től augusztus végéig.

hodos-daniel-fekvo

2019.06.10

Június 12-én 19:30-tól mutatkoznak be a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő Tagozat hallgatói a Pesti Vigadó dísztermében.

grencso

2019.06.10

Ajtótól kapuig címmel tart lemezbemutató koncertet június 10-én este 8-tól a Grencsó Poetry formáció a Lumen Kávézóban, Budapesten.

vagjak_az_erdei_utat

2019.06.09

Kárpátalján, Felvidéken és Magyarországon vendégszerepel június 11. és 18. között a Háromszék Táncegyüttes a Vágják az erdei utat... című előadással.

Alpaslan_Ertungealp

2019.06.09

Szolnok Masterclass néven idén is nemzetközi karmesterkurzust tart június 11. és 15. között Martfűn a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a záró koncertet június 16-án Cegléden hallhatják az érdeklődők.

dm_pn396

2019.06.09

A pünkösdi népszokásokat állítják színpadra június 10-én a Duna Karnevál pünkösdi műsorán a budapesti Szent István téren. A virtuóz elemekben bővelkedő táncszínházi darabokat a jeles magyar táncegyüttesek mellet a Duna Művészegyüttes társulata mutatja be.

Ban_Istvan

2019.06.09

A Budavári Evangélikus Templom különleges orgonáján szólalnak meg a zeneművek az idei Budavári Bach Fesztivál alkalmából június 10-20-ig. A fesztivál összes koncertjén a régióban egyedülállóan, historikus, autentikus hangszerekkel, kiemelkedő művészek közreműködésével játsszák Bach műveit.

Az egyelőre cím nélküli mű 2020. május 19-én jelenik meg és Panemben játszódik, ám 64 évvel az eredeti trilógia előtt. Az amerikai írónő szerint az új regény a Sötét Napokként emlegetett sikertelen lázadás utáni éveket mutatja be, amikor Panem megpróbál talpra állni a történtek után. A posztapokaliptikus regénytrilógiában Panem fiatal lakóit arra kényszerítik, hogy élet-halál harcot vívjanak egymással élő adásban.

A Maling-hegység területén feltárt négy lábnyom segítheti az alsó kréta korban élt dinoszaurusz csoportok eloszlásának és evolúciójának tanulmányozását. Két sauropoda lábnyom az évek során részlegesen megrongálódott – három lábujj eltűnt –, ezért a nyomok emberi lábnyomnak tűntek, és sokáig a késő Tang-dinasztia (618-907) egyik híres tábornokának, Li Cunhsziaónak (858-894) tulajdonították őket.

Június 19-én kiállítás nyílik Pataki Ferenc festőművész képeiből a szentendrei ÚjMűhely Galériában Hommage à Barcsay címmel. Pataki művei általában az időt kívánják megragadni, ám mostani képei egyik alapeleme inkább a csend: nem a nyugalom csendje ugyan, hanem az alig érzékelhető, mégis folyamatosan zajló mozgások fojtott surrogása, a lassan málló, halkan áttetszővé horzsolódó felületek neszezése.

Ezüsttárgyak a történelmi Magyarországról címmel a 16. századtól a 20. század fordulójáig tekinti át a magyarországi ezüstművesség történetét a BÁV június 18-tól ingyenesen megtekinthető kiállítása. A tárlat a mindennapi használati eszközöktől a liturgikus tárgyakon át a gyűjtői ritkaságokig a legnagyobb ötvösmesterek virtuóz alkotásait vonultatja fel. A tizenkét jelentős hazai gyűjteményből származó, csaknem 150 alkotás reprezentatív képet ad a történelmi Magyarország 16. és 20. század közötti ötvösművészetéről.

Kőszínházi és független társulatok, valamint egyéni művészek nevezését is várja idén a Kaleidoszkóp VersFesztivál, amelyet október 16. és 20. között rendeznek meg a Váci Dunakanyar Színházban. A fődíj egymillió forint. Versszínházi előadásokkal június 30-ig, versmondással és versfilmekkel szeptember 30-ig lehet nevezni. A Kaleidoszkóp VersFesztivál elsődleges célja a vers megnyilvánulási formáinak felkutatása és bemutatása, valamint a hivatásos és az amatőr előadók, társulatok és alkotók közös színházi fesztiváljának megteremtése. A programokat idén is színesítik majd verszenei koncertek, de lesznek étteremszínházi előadások, ifjúsági produkciók és performanszok is.

Az Ivan & The Parazol koncertje nyitja idén a Volt egyszer egy Ifipark című sorozatot a Várkert Bazárban június 23-án, ahol a nyár folyamán fellép még Kovács Kati, az Edda Művek, Zséda, az Ős-Bikini, Deák Bill Gyula és a Piramis is.

iatp_201819_bwmetro

Történelmi-művészeti sétára várják az érdeklődőket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában június 22-én 11 órára.

A magyar klasszikus zene, népi zene és cigányzene legkiválóbb művészei együtt lépnek fel a Budai Vigadóban június 23-án.

Június 20. és 23. között idén második alkalommal rendezi meg az operett műfaj koronázatlan királyáról, Rátonyi Róbertről elnevezett négynapos operettfesztiválját a Veszprémi Petőfi Színház. A színművész életének utolsó szakaszában négy előadást is rendezett Veszprémben.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma