2015. január 26.
Célzó

pokornylia4

Január 22-én kerül mozikba a Parkoló című film, Pokorny Liával a főszerepben. A produkció mellett szóba került, miért tartja óriási kihívásnak új színházi szerepét, mik szerepelnek nála a bepótlásra váró filmek listáján, illetve milyen könyveket olvas szabadidejében.

2013.05.16

A Versünnep Alapítvány, és a Bánffy György Kulturális Szalon

meghirdeti a VERSÜNNEP 2014  Vers- és prózamondó fesztivált,

a „2014 a Család Európai Éve” és az I. világháború kitörésének 100. évfordulójának jegyében két kategóriában:

1. Színművészek és előadóművészek,

2. Színművészeti Egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói részére.

Részletes kiírás:

 

A versenyre három művel lehet nevezni, amely lehet vers, próza, publicisztika.

A nevezett művek közül:

 

egy, az I. világháború témájához kapcsolódó mű,

egy, a család témájához kapcsolódó vers, próza.

egy kortárs magyar költő , író verse ill. prózai műve.

 

 

A nevezett művek egyenként nem haladhatják meg az öt perc mondási időt. A választott művek szövegét kérjük a nevezéshez mellékelni!

 

Az első kategóriába azok jelentkezését várjuk, akik hazánkban, vagy határon túl élő, hivatalos minősítéssel rendelkező színművészek vagy előadóművészek. (A nevezéshez kérjük csatolni a végzettséget igazoló hivatalos okirat másolatát.)

 

A második kategóriába minden hazai és határon túli Színművészeti Főiskola vagy Egyetem hallgatója, továbbá hivatalosan bejegyzett művészeti intézmény (akadémia, stúdió, tanoda stb.) színész hallgatója beadhatja jelentkezését. A nevezéshez kérjük mellékelni az érintett intézmény hivatalos igazolását.

 

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 15., vasárnap, 24.00 óra.

 

A jelentkezéseket az alábbi címre várjuk:

 

VERSÜNNEP ALAPÍTVÁNY

1281. Budapest

Pf. 57.

vagy

versunnep@gmail.com

 

 

Az elődöntőkre 2013. október, november, december hónapok folyamán kerül sor, különböző magyarországi és határon túli helyszíneken. A részletekről a jelentkezések regisztrálása után értesítjük az érintetteket.

 

A középdöntőt 2014. február és március folyamán tarjuk különböző hazai és határon túli színházakban, a döntőt 2014. április 11-én rendezzük a Nemzeti Színházban.

 

DÍJAK

 

A fődíj a zsűri szavazatai alapján az 1. kategóriában: 1 Millió forint, valamint Muharos Lajos Munkácsy-díjas ötvösművész Szent György zománcozott bronz kisplasztikája

 

A fődíj a zsűri szavazatai alapján a 2. kategóriában: 500 ezer forint

 

Továbbá több, nagy értékű pénzjutalom, képzőművészeti alkotás és ajándéktárgy kerül kategóriánként odaítélésre.

 

FELHÍVÁS ISKOLÁK, CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

 

A fesztivál hivatalos programjához kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola, vagy civil szervezet, oly módon, hogy vállalja, egy amatőr versmondó verseny megrendezését a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően. A Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon biztosítja egy szakember delegálását az adott zsűribe. A versenyek nyertesei közül, a zsűri döntése alapján, az arra kiválasztottaknak lehetőséget kínálunk produkciójuk előadására, versenyen kívül, a hivatásos fordulók valamelyikén.

 

Ehhez szintén szükséges a nevezés elküldése a szalon@banffyszalon.hu e-mail címre. A nevezésnek a tartalmaznia kell a jelentkező adatait, továbbá, hogy mikor, hol, és milyen korosztályban kívánja a versenyt megrendezni. További információ kérhető a 20/6235786-os telefonszámon.

 

A változtatás jogát fenntartjuk

Kulcsszavak:

Nemzeti

2015.01.13

A felhívásra, melyet decemberben tett közzé a Nemzeti Színház, 166 középiskolás csapat jelentkezett. A csapatok négy tizedikes, illetve tizenegyedikes diákból valamint a tanulókat felkészítő tanárból állnak.

Facebook_foto

2015.01.08

A Catherine Gallagher’s Irish Dance Company, Magyarország független ír sztepp tánc társulata próbatáncot hirdet. Jelentkezni január 15-ig lehet.

_DSC7981_Copy

2014.12.18

Jövő évi költségvetése terhére a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. jelentős forrást biztosít, hogy kilátó épülhessen a velencei Bence-hegyen. Az építészeti pályázatokat február 16-ig várják, az első három helyezett között összesen egymillió forintot osztanak ki.

Operettpremierre készül a Hevesi Sándor Színház társulata: a Csókos asszonyt január 30-án mutatják be Böhm György rendezésében Zalaegerszegen. A főbb szerepekben Foki Veronikát, Kátai Kingát, Bot Gábort, Hertelendy Attilát, Pap Lujzát, Lőrincz Nikolt, Bellus Attilát, Ecsedi Erzsébetet és Besenczi Árpádot láthatja közönség.

Az egész estés filmek kategóriájában versenyez Brüsszelben a Manieggs című magyar animáció, amelyet Magyarországon február 26-án láthat először a közönség.

Simon Pegg, a Star Trek-filmsorozat Scottyja is bekapcsolódott a harmadik epizód forgatókönyvének megírásába. A színész gyakorlott forgatókönyvíró: ő jegyzi a Vaskabátok, a Fuss, dagi, fuss és a Világvége című brit vígjátékokat is.

Hódmezővásárhelyen, a Szentháromság templomban tartják az idei Balassi-misét, a január 26-ai istentiszteleten Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök áldja meg azt a két szablyát, amelyet irodalmi díjként adnak át Bálint napján.

Andrej Zvjagincev, az Oscar-díjra jelölt Leviatan című orosz film alkotója kapta a legjobb rendezőnek járó Arany Sas nevű orosz filmes elismerést.

A Magyar Művészeti Akadémia székházaként működő Pesti Vigadó idén ünnepli megnyitásának 150. évfordulóját, amelyre a köztestület „150 éves a Vigadó” programsorozatával készül.

_MG_2671

Különleges koncertnek ad otthont a Vigadó Díszterme január 18-án: 19.30-kor kezdődik a Magyar Zongorás Négyes hangversenye.

A félévszázados jubileumra a Kossuth-díjas művész nagyon személyes lemezt készített, amely az ünnepekre a Fonó gondozásában jelenik meg.

Hisz az Útnak vége nincs soha...
Tolkien Nap 2015
2015. január 3. 9:00 - 18:30
Uránia Nemzeti Filmszínház

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma