PFZ728x90
2015. július 28.
Célzó

_DSC1436

„A magányos cédrus – Csontváry géniusza” című kiállítás július 7-én nyitotta meg kapuit a közönség előtt a volt Honvéd Főparancsnokság épületében. A Csontváry életművet gyakorlatilag teljesen felölelő nagyszabású tárlatnak már az első húsz napja hatalmas siker, hiszen eddig közel tízezren voltak rá kíváncsiak.

2013.05.16

A Versünnep Alapítvány, és a Bánffy György Kulturális Szalon

meghirdeti a VERSÜNNEP 2014  Vers- és prózamondó fesztivált,

a „2014 a Család Európai Éve” és az I. világháború kitörésének 100. évfordulójának jegyében két kategóriában:

1. Színművészek és előadóművészek,

2. Színművészeti Egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói részére.

Részletes kiírás:

 

A versenyre három művel lehet nevezni, amely lehet vers, próza, publicisztika.

A nevezett művek közül:

 

egy, az I. világháború témájához kapcsolódó mű,

egy, a család témájához kapcsolódó vers, próza.

egy kortárs magyar költő , író verse ill. prózai műve.

 

 

A nevezett művek egyenként nem haladhatják meg az öt perc mondási időt. A választott művek szövegét kérjük a nevezéshez mellékelni!

 

Az első kategóriába azok jelentkezését várjuk, akik hazánkban, vagy határon túl élő, hivatalos minősítéssel rendelkező színművészek vagy előadóművészek. (A nevezéshez kérjük csatolni a végzettséget igazoló hivatalos okirat másolatát.)

 

A második kategóriába minden hazai és határon túli Színművészeti Főiskola vagy Egyetem hallgatója, továbbá hivatalosan bejegyzett művészeti intézmény (akadémia, stúdió, tanoda stb.) színész hallgatója beadhatja jelentkezését. A nevezéshez kérjük mellékelni az érintett intézmény hivatalos igazolását.

 

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 15., vasárnap, 24.00 óra.

 

A jelentkezéseket az alábbi címre várjuk:

 

VERSÜNNEP ALAPÍTVÁNY

1281. Budapest

Pf. 57.

vagy

versunnep@gmail.com

 

 

Az elődöntőkre 2013. október, november, december hónapok folyamán kerül sor, különböző magyarországi és határon túli helyszíneken. A részletekről a jelentkezések regisztrálása után értesítjük az érintetteket.

 

A középdöntőt 2014. február és március folyamán tarjuk különböző hazai és határon túli színházakban, a döntőt 2014. április 11-én rendezzük a Nemzeti Színházban.

 

DÍJAK

 

A fődíj a zsűri szavazatai alapján az 1. kategóriában: 1 Millió forint, valamint Muharos Lajos Munkácsy-díjas ötvösművész Szent György zománcozott bronz kisplasztikája

 

A fődíj a zsűri szavazatai alapján a 2. kategóriában: 500 ezer forint

 

Továbbá több, nagy értékű pénzjutalom, képzőművészeti alkotás és ajándéktárgy kerül kategóriánként odaítélésre.

 

FELHÍVÁS ISKOLÁK, CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

 

A fesztivál hivatalos programjához kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola, vagy civil szervezet, oly módon, hogy vállalja, egy amatőr versmondó verseny megrendezését a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően. A Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon biztosítja egy szakember delegálását az adott zsűribe. A versenyek nyertesei közül, a zsűri döntése alapján, az arra kiválasztottaknak lehetőséget kínálunk produkciójuk előadására, versenyen kívül, a hivatásos fordulók valamelyikén.

 

Ehhez szintén szükséges a nevezés elküldése a szalon@banffyszalon.hu e-mail címre. A nevezésnek a tartalmaznia kell a jelentkező adatait, továbbá, hogy mikor, hol, és milyen korosztályban kívánja a versenyt megrendezni. További információ kérhető a 20/6235786-os telefonszámon.

 

A változtatás jogát fenntartjuk

Kulcsszavak:

 

2015.07.20

A Corvin Rajziskola pályázatot hirdet művészpályára készülő fiatalok számára. A rajziskola főként rajz, szobrászat, festészet iránt érdeklődő diákoknak segít olyan szilárd alapok, tájékozottság és hozzáértés megszerzésében, amik hozzásegítik őket hazai és külföldi egyetemekre történő felvételhez.

2015.07.06

Szeretnél kint lenni a Szigeten, és amúgy is állandóan fotózol? Nevezz a Canon fotópályázatára, így mindkét vágyad egyszerre teljesülhet! A képalkotási megoldások egyik vezető fejlesztője olyan amatőr fotósokat keres, akik a Canon fotós nagyköveteiként a cég legújabb felső kategóriás kompakt fényképezőgépeivel folyamatosan megörökítik fesztivál eseményeit.

2015.07.02

A DrámaTéka Drámaműhely drámaíró pályázatot hirdet magyarországi és határon túli, magyar nyelven alkotó szerzők részére. A pályázatra olyan magyar nyelven írt drámákat várnak, amelyeket eddig még nem mutattak be színpadon, valamint más drámapályázaton helyezést nem értek el.

A májusban Budapesten megnyitott Boldogasszony-vándorkiállítás Kárpátalja után Erdélybe is megérkezett. Csíkszeredán túl Székelyudvarhelyen, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson is be fogják mutatni a tárlatot, amely a magyarság összetartozását hivatott növelni.

Hugh Jackman utoljára játssza el Farkas karakterét, ehhez a filmjéhez pedig a Twitteren gyűjt rajongói ötleteket. Az ausztrál színész-rendező arra buzdította követőit, hogy 50 szóban írják le, mit szeretnének látni.

A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház közös produkciója, az Igenis, miniszterelnök úr! nyerte a 25. alkalommal megrendezett THEALTER nemzetközi színházfesztivál közönségdíját Szegeden. Az előadást két alkalommal is telt házzal játszották.

A Grammy-díjas brit Judas Priest zenekar nyitja a 18. Fehérvári Zenei Napokat július 29-én. A szervezők bizakodóak, mivel a nyitónapra elővételben tízezer jegy kelt el. A rendezvény augusztus 1-ig tart.

Tatabányai jegyespár fogad örök hűséget a 23. győri barokk esküvőn augusztus 8-án. Az eseménynek a felújított Dunakapu tér ad otthont, de a programba bekapcsolódnak az szintén megújult belvárosi utcák és a Széchenyi tér is.

MV_banner_192x189

A „legendás” Máté–Horvai-osztály sorozata, az AlkalMáté Trupp 2015 nyarán is folytatódik: most Dömötör Andrásé lesz a főszerep. A bemutatót július 30-án 20:30-kor tartják a Jurányi Házban.

alkalmate_A3_domotorandris

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ is csatlakozott a hódmezővásárhelyi önkormányzat kárpátaljai óvodaépítési kezdeményezéséhez: június 25-én 18 órai kezdettel nemzetközi jótékonysági néptáncgálát rendeznek a kultúrközpont színháztermében. A belga, bolgár, lett és román együttesek fellépésére ‑ házigazdája a vásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes ‑váltott belépőket a beregszászi járásban fekvő Mezővári község új óvodájáért indított adománygyűjtésre fordítják.

A többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban egészen addig, míg egy zártkörű és titkos egyetem hallgatója nem lesz New York egy eldugott részében. Lev Grossman trilógiájának első része már olvasható magyarul.

Az álomtündér varázslatos meseregény kicsiknek és nagyoknak arról, hogyan győzi le a félelmeit egy kislány az álomtündér segítségével.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma