2017. június 24.
Célzó

_D0A1104_Copy

A pécsi Apolló Moziban mutatták be április 13-án a Szász István rendezésében elkészült, a Szigetvár melletti Szulejmán-sírkomplexum feltárását bemutató, mintegy félórás dokumentumfilmet.

Az idén negyven éve elhunyt Elvis Presley soha nem lépett fel Európában, mostani virtuális világkörüli „turnéján” az öreg kontinensen is hallható. A The Wonder of You című produkció, amelyben a színpadon szimfonikus zenekar kíséri a Királyt, 2018. június 6-án érkezik a Papp László Budapest Sportarénába.

Először jön Magyarországra a Foster The People: a Los Angeles-i zenekar július 4-én lép fel a Budapest Parkban. A Torches és a Supermodel című nagylemez után idén áprilisban új háromszámos EP-vel jelentkeznek. A III a július 21-én érkező Sacred Hearts Club előfutára, aminek új számait valószínűleg július 4-én az összes slágerükkel együtt mi is élőben hallhatjuk a Parkban.

Klasszikus és népzenei koncertek mellett szakvezetéses erdei séták és ismeretterjesztő előadások is várják az érdeklődőket július 1. és 9. között a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozaton. A kilenc helyszínen megvalósuló rendezvényen kiállítások, gyermekprogramok, fenntartható gazdálkodási példák, valamint helyi termékek és értékek bemutatása is szerepel.

Változatos előadásokkal, hat nagyszínpadi és négy kamaraszínházi bemutatóval várja a közönséget a 2017/2018-as évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. Kirják Róbert, a színház ügyvezető igazgatója az évadot bemutató június 21-ei, szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a jövő évi szezont A sátán kutyája című Sherlock Holmes-történet premierjével nyitják szeptember 9-én, melyet Szente Vajk állított színpadra.

Az Akropolisz Táncszínház jubileumi bemutatójával június 24-én, szombaton elkezdődik a nyári kulturális programok sorozata a szegedi városháza udvarán. Először 1970-ben Vaszy Viktor kezdeményezésére szerveztek komolyzenei koncerteket a városháza neobarokk épületének udvarán. Azóta hagyomány, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszabású produkciói mellett itt is igényes programokat kínálnak a nézőknek.

Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation (The NPG) lép fel a fesztivál zárónapján, július 15-én a Veszprém Arénában a „Celebrating Prince” turné keretében. Ezzel a bejelentéssel teljessé vált a prémium zenei fesztivál idei fellépőinek névsora a nagyszínpadon.

NPG_final_logo_with_Purple_background

Másfél év Föld körüli keringés után visszatér Budapestre a világ legnagyobb utazó „űr-gyűjteménye”, a NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó Gateway to Space kiállítás. Az emberiség legnagyobb kalandját végig kísérő expó július 1-jétől szeptember 11-éig látogatható a Millenárison, ezúttal azonban nagyobb interaktív teret és több játékot kínálva a látogatóknak.

Egyebek mellett Ábrahám Pál-, Eisemann Mihály-, Fényes Szabolcs-, Seress Rezső-dallamok és Békeffy István-, G.Dénes György-, Kellér Dezső-, illetve Nóti Károly-szövegek kerülnek terítékre az Astoria CoolTúra sorozat következő rendezvényén. Mindez június 15-én a Danubius Hotel Astoria éttermében, amely ezúttal egy múltszázad eleji kaszinó miliőjét idézi, ahol a történet két szereplője a kor nagy filmslágerein keresztül bonyolítja reménytelen, kusza, ábrándos szívügyeit.

Megjelent a 25. Telekom VOLT Fesztivál CD-je exkluzív dalokkal és számos, örök érvényű slágerrel, amelyek az elmúlt éveket idézik fel. Kizárólag ezen az albumon hallható a VOLT Allstars + Zävodi Jelszó: LOVE című dala, amelyet Demjén Ferenc tiszteletére hazai sztárok adnak elő, és a fesztivál himnusza, amelyet a Punnany Massif jegyez.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma