2017. június 22.
Célzó

_D0A1104_Copy

A pécsi Apolló Moziban mutatták be április 13-án a Szász István rendezésében elkészült, a Szigetvár melletti Szulejmán-sírkomplexum feltárását bemutató, mintegy félórás dokumentumfilmet.

2017.06.15

Milyen filmeken dolgoznak jelenleg a magyarországi rendezők? Kik azok, akik épp a napokban kezdtek el forgatni? Kik tűnnek fel a Sunset, a Rossz versek, a Paraziták a Paradicsomban, a Virágvölgy és az X. főbb szerepeiben? És mikor kerülnek ezek az alkotások a mozikba? Cikkünkben e kérdésekre is választ adunk!

X. (Ujj Mészáros Károly)

Éva, a gyermekét egyedül nevelő, pszichésen kissé labilis nyomozónő több furcsa halálesetet fedez fel az osztályára kerülő ügyek között. Első ránézésre mindegyik öngyilkosság vagy baleset, de Éva több apró részletre is felfigyel, melyek alapján arra gyanakszik, hogy valójában nagyon profin álcázott gyilkosságokról van szó.


kulka1_pinterleo
Fotó: Pintér Leó


A Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly épp a napokban fejezte be második mozifilmje, az X. 45 napos forgatását. A fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, és ezzel a filmmel tér vissza a vászonra Kulka János. Az alkotók már megkezdték a film vágási munkálatait, a tervek szerint nyáron a filmzene is elkészül. A film betétdalait – a Liza, a rókatündérhez hasonlóan – ezúttal is Tövisházi Ambrus írja.

A forgatókönyvet Ujj Mészáros Károly és Hegedűs Bálint írták, az operatőr Szecsanov Martin, a film producere Muhi András és Ferenczy Gábor, gyártója a Focusfox. Az X. című filmnek 489 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap. Várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.

 

Örök tél (Szász Attila)

A történet szerint 1944 decemberében járunk, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket „egy kis munkára”, három hét kukoricatörésre. Irén, aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el hatéves kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak. Ám a megszállóknak kegyetlen tervük van a nőkkel: marhavagonokban egy ukrán munkatáborba szállítják őket, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában kell kényszermunkát végezniük. Irén itt találkozik egy Rajmund nevű férfival, aki megtanítja neki, hogyan lehet túlélni a poklot. Kettejük között különleges kapcsolat szövődik, melynek hatására az embertelen világ megtelik élettel.


_d0a8852__copy__600x400
Fotó: Csákvári Zsigmond


Az Örök tél című filmmel, melynek forgatása már véget ért, a Félvilág és A berni követ alkotópárosa, Szász Attila és Köbli Norbert – a Gulág-Gupvi Emlékév támogatásával – a malenkij robot némaságra ítélt áldozatainak szeretne méltó emléket állítani. A filmben főszerepet játszik Gera Marina és Csányi Sándor. Az alkotók már az utómunkálatokon dolgoznak: jelenlegi állás szerint 2018 februárjában mutatják majd be a filmet.

 

A Viszkis (Antal Nimród)

Ambrus Attila, a „Viszkis rabló” bankrablásairól ismert, legtöbbször elmaszkírozott arccal és „álruhában”, csaknem 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. Egyes helyszíneken többször is járt. Az esetek legnagyobb részében taxival ment rabolni és úgy távozott, hogy a taxisofőr mit sem sejtett. Nevét onnan kapta, hogy közvetlenül a rablások előtt a helyszínekhez közeli kocsmákban egy-két deci whiskyt ivott. Utolsó rablása során menekülés közben elkapták a társát, aki kihallgatása során lebuktatta, így tudták elfogni a román–magyar határon.


viszkis
Fotó: Szabó Adrienn/A Viszkis Facebook-oldala


A nagy sikerű Kontroll rendezője, Antal Nimród új alkotásában több mint tíz év után itthon szeretné kamatoztatni Hollywoodban szerzett tapasztalatait, hogy egy látványos és izgalmas filmben mesélje el a rendszerváltás utáni Magyarország leghírhedtebb bankrablójának történetét. A Viszkis című film célja, hogy azt is megmutassa, miként emelt a média bulvárhőssé egy bűnözőt a kilencvenes évek Magyarországán. Az események mögé tekintve Ambrus Attila személyiségének változása és az elfogása utáni nyomozás részleteinek bemutatására is vállalkozik a film, mely a valódi eseményeket fikciós elemekkel keveri.

A filmet 2016 júniusában kezdték forgatni Szalay Bence és Móga Piroska főszereplésével, akik mellett feltűnik még Schneider Zoltán, Csuja Imre, Gazsó György, Oszter Sándor, Klem Viktor és ifj. Vidnyánszky Attila is. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készülő film várhatóan a 2017-es évben kerül a mozikba.

 

Lajkó – cigány az űrben (Lengyel Balázs)

Az első élőlény, aki élve visszatért az űrből, nem egy Lajka nevű kutya, hanem egy Lajkó nevű magyar permetezőpilóta volt. A történet 1957 elején játszódik, amikor a Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak is esélyt ad arra, hogy kiválassza, kit küld első emberként az űrbe.


ser_3834_600x399
Fotó: Sághy Tímea


Lengyel Balázs első nagyjátékfilmje fekete komédia, melyben a főhőst Keresztes Tamás alakítja. Gyabronka József és Pálffy Tibor lesznek még a film főbb szereplői, de mellettük feltűnik mások mellett Papadimitriu Athina, Trokán Anna és Trokán Nóra, Szirtes Ági, Máté Gábor, Rajkai Zoltán, Trill Zsolt, Lukáts Andor is.

A Lajkó – cigány az űrben gyártását a Filmalap 313,96 millió forint támogatásban részesítette. A film a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készül, forgatását pedig már 2016 júliusában megkezdték. Várhatóan 2017 őszén kerül a magyar mozikba.

 

Az Úr hangja (Pálfi György)

A történet szerint egy harmincas évei közepén járó magyar fiatalember az Egyesült Államokban keresi az édesapját, akit több mint harminc éve nem látott. Az ő nyomozásáról szól a film, és arról, hogy mikor megtalálja az édesapját, akkor miként próbálnak egymással kapcsolatot kialakítani. Stanisław Lem Az Úr hangja című regényének alapjaira épül a történet, mely az egésznek egy science-fiction keretet ad.


0f43d813eff0e02dda3c2ed9029f51f0
Pálfi György
Fotó: terrorhaza.hu


Az Úr hangja címmel a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával készül Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut – Hölgyeim és Uraim!, Szabadesés) régóta várt új mozifilmje. Pálfi új rendezése a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciója lesz. A Stanislaw Lem 1968-ban megjelent regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé.

Az Úr hangja forgatókönyve, melyet Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György jegyez, korábban már elnyerte a Torino FilmLab és az ARTE France filmterv fejlesztő díjait, valamint az Európai Unió MEDIA Programja 50 ezer eurós támogatást ítélt a fejlesztésére. A film forgatása 2016 júniusának második felében kezdődött: a stáb a magyarországi helyszínek mellett többek között Ottawában, Las Vegasban és New Yorkban is forgat. Pálfi ezúttal is állandó alkotótársaival, Pohárnok Gergely operatőrrel és Lemhényi Réka vágóval dolgozik. Az Úr hangja várhatóan 2017 őszén kerül a magyar mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

 

Rossz versek (Reisz Gábor)

Merthner Tamás élete mélypontján úgy dönt, hogy nem a felejtés és a jövőbe nézés biztos továbblépését választja, hanem utazásra indul a gyerekkori és tinédzserkori emlékeibe. A film 2016-ban játszódik, de Tamás utazásai által egy szubjektív képet kapunk a ’90-es és a 2000-es évek Magyarországáról.


rossz_versek_reisz_gabor_filmje

Fotó: mnf.hu


A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlannal berobbant Reisz Gábor második mozifilmjének gyártására 230 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A film forgatása 2017 januárjától augusztusig tart budapesti és párizsi helyszíneken. A forgatókönyvet is jegyző Reisz Gábor fiatal filmes csapattal dolgozik második játékfilmjén: a vágásért Tálas Zsófia, az operatőri munkáért Becsey Kristóf és Bálint Dániel, a sound design-ért Lukács Péter Benjámin felel. A Van filmzenekar pedig már teljes erőbedobással dolgozik az új film zenéjén.

A Rossz versek című filmet Berkes Julia producer vezetésével a Mundruczó Kornél és Petrányi Viktoria által alapított Proton Cinema gyártja.

 

Paraziták a Paradicsomban (Kasvinszki Attila)

Betti és Ringó házaspárként élnek egy tengerparti ház legfelső emeletén. Ringót 4 éve elütötték és tolószékbe kényszerült. Betti mindenben a segítségére próbál lenni, amit férje hol hagy, hol nem. Egyszer csak betoppan az életükbe Mulcser, a férfi, aki elütötte Ringót. Felajánlja segítségét vezeklésül, bár ezt senki nem kéri tőle, sőt. Friderika, Betti húga komoly mentális problémával küzd, mindenkit tönkre akar tenni, aki a környezetében megjelenik. Azt hazudja, hogy férje, Partik veri őt és beköltözik Betti és Ringó lakásába, de idővel megjelenik a férj, hogy hazavigye őt. Öten egy lakásban. Eluralkodik a káosz. Összekuszálják egymás életét, de ez furcsa módon inkább megoldást ad a folytatásra.


parazitakaparadicsomban
Fotó: Viszlay Márk/Paraziták a Paradicsomban Facebook-oldala


Már 2017 márciusa óta forgatják a Paraziták a Paradicsomban című magyar produkciót, amely Marius von Mayenburg német drámaíró Paraziták című darabját dolgozza fel Kasvinszki Attila rendezésében, Marozsán Erika és Kovács Krisztián főszereplésével. A történet öt szereplő kapcsolatrendszerének abszurditásán keresztül komoly társadalomkritikát fogalmaz meg. A filmet várhatóan 2017-ben mutatják be.

 

Valami Amerika 3 (Herendi Gábor)

Alex Brubeck, az „amerikai” visszatér szülőhazájába, Magyarországra. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilmesnek, Tamásnak pedig a „nagy lehetőséget” és talán egy még nagyobb kalamajkát jelent. Így kezdődött a Valami Amerika-széria, melynek most a harmadik részéhez érkeztünk.


26733_1450745011_89631_600x399


Folytatódik tehát minden idők egyik legnépszerűbb magyar vígjátéksorozata: a Valami Amerika 3 forgatása júliusban kezdődik. A forgatókönyvet, mely az alkotók szerint a széria legmeglepőbb darabja lesz, Herendi Gábor ismét Divinyi Rékával közösen írta. A 2001-ben és 2008-ban bemutatott első két részhez képest jóval több akciójelenetre számíthat a közönség, az új epizódban Bala bandájának vetélytársaként ugyanis feltűnik egy másik bűnszövetkezet. Szabó Győző, Pindroch Csaba és Hujber Ferenc, azaz a legviccesebb három testvér új története a korábbról ismert Szervét Tibor, Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Tompos Kátya, Csuja Imre, Thuróczy Szabolcs és Faragó András által megformált karakterekkel együtt folytatódik, de a csapathoz több új, ismert arc is csatlakozik.

A Valami Amerika 3 elkészítésére 480 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A film várhatóan év végén, de legkésőbb jövő februárban kerül a mozikba.

 

Virágvölgy (Csuja László)

Bianka napok óta a városban lődörög, esténként barátoknál száll meg. Próbál ismerkedni, de mindent és mindenkit unalmasnak tart. Egyik délután hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd ha már így alakult, játékból, provokációból apát és otthont keres maguknak. Az ex-pasik sorra elhajtják a fura, szőke lányt, mígnem a munkásszállón lakó enyhén értelmi sérült Laci be nem fogadja. Biankának az ad hoc családalapítás izgalmas szerepjáték, míg a társadalom által lefokozott fiú számára halálosan komoly ügy. Bármi áron élhető otthont akar teremteni családjának. Végső kétségbeesésében elköti nagybátyja lakókocsiját. Ezzel azonban kényszerpályára kerül: ha nem akarja elveszíteni friss boldogságát, újabb és újabb bűnöket kell elkövetnie…


jo_2_600x399


Csuja László, a Filmalap Inkubátor Programjának egyik győztese Enyedi Ildikó mentorálásával 2017 májusában kezdte meg első nagyjátékfilmje, a Virágvölgy forgatását. A coming-of-age történettel keresztezett road movie főszereplői Réti László többszörös speciális olimpiai bajnok és Berényi Bianka, az EU Cannibal nevű zenekar frontembere. A film a tervek szerint jövő ősszel lesz látható a hazai mozikban.

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő írta, az operatőr Vass Gergely. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével és Enyedi Ildikó mentorálásával készül a Focusfox gyártásában. A produkció 62 millió forint támogatást kapott az elsőfilmeseket segítő Filmalap Inkubátor Programtól, teljes költségvetése 82 millió forint.

 

Sunset (Nemes Jeles László)

Budapest, Európa szíve 1913. Az árvaházban nevelkedett, fiatal Leiter Írisz Magyarország fővárosába érkezik. Azt reméli, hogy kalaposlányként dolgozhat néhai szülei egykori legendás szalonjában, ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár elutasítja. Írisz egy idegentől értesül róla, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan, és elragadja a bukásához érkezett civilizáció zűrzavara.


Sunset_JakabJuli1


Az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László június 12-én kezdte el forgatni Sunset című, második nagyjátékfilmjét a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. Az 1913 nyarán játszódó Sunset több budapesti és vidéki helyszínen forog. A film fő díszlete, a Leiter Kalapszalon a pesti Palotanegyedben épült fel.

Az alkotók közel két éven át – Zabezsinszkij Éva casting director irányításával – keresték itthon és külföldön a Sunset szereplőit, a válogatásokra csaknem tízezer ember jelentkezett, a statiszták száma megközelíti a 4400 főt. A film csaknem százfős szereplőgárdája nemzetközi összetételű, a magyarok mellett román, lengyel és német színészek is játszanak a filmben, néhányukkal már a Saul fiában is találkozhattunk. A szereplők között ismert, pályakezdő és amatőr színészeket egyaránt találunk. Balsai Móni, Bárdos Judit, Czukor Balázs, Fancsikai Péter, Kertész Péter, Kulka János, Lázár Kati, Molnár Levente, Nagy Zsolt, Őze Áron, Székely B. Miklós, Terhes Sándor, Zsótér Sándor mellett Dobos Evelin, Medvigy Rozi, Moldován Dorottya, Dino Benjamin is jelentős szerepekben tűnnek fel. A Sunset főszereplői Jakab Juli (Leiter Írisz) és a román Vlad Ivanov (Brill Oszkár), aki többek között a 4 hónap, 3 hét, 2 nap című, cannes-i Arany Pálmát elnyert filmből ismert.

A film operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője Melis László, sound designere Zányi Tamás, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi. A rendező a forgatókönyvet együtt jegyzi Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel, utóbbi egyben a film vágója is. A film a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével, a Magyar Nemzeti Filmalap és az Eurimages támogatásával, magyar-francia koprodukcióban. Várhatóan 2018 nyarán kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában.

 

Nyitva (Nagypál Orsi)

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt „összekopott” pár történetét meséli el eredeti humorral és zavarba ejtő őszinteséggel. Az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásoknak a fiatalok úgy próbálnak elébe menni, hogy megnyitják a kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve. Mégis elszántan döngetik le saját tabuikat egy őszintébb, érettebb kapcsolat reményében.


nagypal_orsi_2017_megafilm
Nagypál Orsi


A 317 millió forint Filmalap támogatással készülő dramedy forgatókönyvét a London Film Schoolban végzett rendező Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre pedig Herbai Máté (A nyomozó, Testről és lélekről) lesz. A Nyitva – mely Nagypál Orsi első mozifilmje – júliustól forog: a 32 napos forgatás – a házasságkötő teremtől a swinger klubig – 30 különböző budapesti helyszínen lesz majd.

Az alkotás a Megafilm gyártásában készül Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya producerek vezetésével, a tervek szerint jövő márciusban kerül a mozikba.Összeállította: Kultúra.hu

Forrás: mnf.hu/Wikipédia

_D0A0662_Copy

2017.06.22

Az önállósodott Pécsi Balett nem tétlenkedett az elmúlt fél évben: nyáron Izraelbe és Mexikóba mennek, újra látható előadásuk az ország számos pontján, és Plácido Domingóval is egy színpadra állnak. Ez történik akkor, ha a balett-táncos valóban táncol. Egy önállósodás történetét olvashatjuk el Vincze Balázs balettigazgató tolmácsolásában.

_D0A4754_Copy

2017.06.22

A Fővárosi Állat- és Növénykertben zajló fejlesztések eredményeként június 22-én átadták az intézmény új kiszolgáló zónáját, amelyben állatorvosi állomás és a központi takarmánykonyha is helyet kapott. Az eseményen dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár elmondta: a további fejlesztések eredményeképp olyan állatkertünk lesz, amilyen senki másnak a világon.

_D0A4031_Copy

2017.06.22

Tánczene, rockerek, punkok, hippik, skinheadek. Hogyan élt és érzett a huszadik század második felének magyar fiatalsága? Hogyan sikerült kifejeznie ezt a korabeli zenéknek és filmeknek? Milyen küzdelmeken mentek át a feltörekvő művészek? Kiderült az A38 hajón tartott konferencián június 21-én, ahol több, rövid lélegzetvételű előadás keretében az érdeklődők átfogó képet kaphattak a múlt század hazai művészéletéről.

Concrete and Gold (Beton és arany) címmel szeptember 15-én jelenik meg a Foo Fighters új, sorrendben a kilencedik stúdió albuma. Az amerikai rockzenekar június 26-án, húsz év után tér vissza a magyar fővárosba, ahol a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A Concrete and Gold három évvel követi a legutóbbi anyagot, a Sonic Highwayst. A lemezről június elején kislemezen megjelentetett Run című dal is jelezi, hogy a Concrete and Gold albumra a csapathoz mérten is szokatlanul súlyos gitártémák kerültek, de nem hiányoznak a fülbemászó harmóniák sem.

A Magyarországtól elszakított felvidéki magyar polgárság közös sorsélményéről szól Jezsó Ákos második könyve, a Megyek túlra, melyet június 22-én, csütörtökön este mutatnak be a Magyar Napló Könyvesboltban. A regény megírását két körülmény inspirálta a szerző elmondása szerint, egyrészt 2017-ben van a felvidéki kitelepítések 70. évfordulója, másrészt felesége erősen bátorította arra, hogy gyűjtse össze a családi legendáriumban megőrzött történeteket, bár a mű jóval több egyszerű családregénynél.

Magyar alkotókat bemutató, kortárs képzőművészeti kiállítások nyílnak Ausztriában. A bécsi Collegium Hungaricumban az Esterházy Művészeti Díjban részesült alkotók mutatkoznak be Real Hungary című kiállításon. Míg Grazban, a Künstlerhaus képzőművészeti kiállítóteremben a magyar kortárs absztrakt művészetről látható tárlat, Abstract Hungary címmel. A Qualysoft informatikai tanácsadócég bécsi székhelyén pedig a digitális művészet mutatkozik be.

Fényfestészettel, vajdasági gasztrokínálattal, népzenei és világzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket június 29-e és július 2-a között a délvidéki magyarság Dombos Fest elnevezésű kulturális fesztiválja Kishegyesen. A Dombos Fest vendége lesz többek között Lajkó Félix hegedűművész és az Óperentzia duó, Dresch Mihály és a Dresch Quartet, a Pátkai Rozina Trió, Brasnyó Antal és a Budapest Ska Nu-jazz Orchestra. Továbbá fellép a Boban Markovic Orkestar, Ripoff Raskolnikov és zenekara, valamint Szabó Balázs Bandája is.

Az infrastruktúra-fejlesztésé lesz a főszerep a kulturális területen, az egész ágazatra a következő évben 127 milliárdot fordítanak a központi költségvetésből – mondta el dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna június 22-ei, csütörtök reggeli műsorában. Az államtitkár látványos példaként többek közt a Budai Vigadó, az Eiffel-csarnok megújítását, a Liget projekt részeként felépülő új múzeumokat, valamint az Iparművészeti Múzeum 25 milliárd forintos fejlesztését említette.

Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation (The NPG) lép fel a fesztivál zárónapján, július 15-én a Veszprém Arénában a „Celebrating Prince” turné keretében. Ezzel a bejelentéssel teljessé vált a prémium zenei fesztivál idei fellépőinek névsora a nagyszínpadon.

NPG_final_logo_with_Purple_background

Másfél év Föld körüli keringés után visszatér Budapestre a világ legnagyobb utazó „űr-gyűjteménye”, a NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó Gateway to Space kiállítás. Az emberiség legnagyobb kalandját végig kísérő expó július 1-jétől szeptember 11-éig látogatható a Millenárison, ezúttal azonban nagyobb interaktív teret és több játékot kínálva a látogatóknak.

Egyebek mellett Ábrahám Pál-, Eisemann Mihály-, Fényes Szabolcs-, Seress Rezső-dallamok és Békeffy István-, G.Dénes György-, Kellér Dezső-, illetve Nóti Károly-szövegek kerülnek terítékre az Astoria CoolTúra sorozat következő rendezvényén. Mindez június 15-én a Danubius Hotel Astoria éttermében, amely ezúttal egy múltszázad eleji kaszinó miliőjét idézi, ahol a történet két szereplője a kor nagy filmslágerein keresztül bonyolítja reménytelen, kusza, ábrándos szívügyeit.

Megjelent a 25. Telekom VOLT Fesztivál CD-je exkluzív dalokkal és számos, örök érvényű slágerrel, amelyek az elmúlt éveket idézik fel. Kizárólag ezen az albumon hallható a VOLT Allstars + Zävodi Jelszó: LOVE című dala, amelyet Demjén Ferenc tiszteletére hazai sztárok adnak elő, és a fesztivál himnusza, amelyet a Punnany Massif jegyez.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma