felsutott

2013.03.18

Rendhagyó daloskönyv mutatkozik be 2013. március 22-én az Erdélyi zenészek klubja előtt Rosonczy-Kovács Mihály válogatásában

Szarka_Gyula_foto_

2013.03.19

Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapítótagja a magyar irodalom legszebb borverseit zenésítette meg, melyeket egy felejthetetlen előadás keretében meg is hallgathatunk március 27-én a Thália Színházban.

lear_kiraly_2013_Ignacz_Bence_029

2013.03.13

Az idei évad egyik legnagyobb kihívásának, Shakespeare Lear királyának olvasópróbáján van túl a Békéscsabai Jókai Színház társulata. A drámairodalom egyik legnehezebb darabját a Nagy-Britanniából érkező Chris Rolls rendezésében mutatja be a teátrum április 19-én.

GOOD-VIBRATIONS_2

2013.03.12

Az idei Titanic Zöld sziget szekciója lesz vélhetően a Filmfesztivál egyik legizgalmasabb programsorozata. A kortárs ír filmeket felsorakoztató, hat filmet és egy rövidfilmes blokkot magába foglaló válogatás az idén EU-elnökséget ellátó Írországgal szoros együttműködésben valósul meg.

paskandi_geza_valogatott_muvei

2013.03.12

Páskándi születése nyolcvanadik évfordulója alkalmából az író sokoldalú életművéből ad ízelítőt a válogatott prózai művei és drámái, amelyek két kötetben jelentek meg a M-érték Kiadónál.

budapest_anno_es_most

2013.03.12

A kiadványban a XIX.-XX.sz. fordulójának budapesti életképeit és az adott helyszíneken, a korabelivel azonos nézőpontból napjainkban készített városképeket egyszerre láthatja az olvasó.

puder

2013.03.04

Egy 32 éves fiatalember szövi életének versszövetét, minden este más-más módon és mintákkal, úgy, ahogy az aznapi közönsége gondjai, gondolatai ihletik azokat.

petofi

2013.02.26

Az ARCpoetica – Petőfi Sándor életében készült képmásai című Petőfi-gyűjteményhez kapcsolódó új kiadványát mutatja be a Petőfi Irodalmi múzeum 2013. március 7-én csütörtökön.

Talamba_foto_2_
2013.02.27

Megjelent a Talamba Ütőegyüttes új albuma, a Spirit of life, amely egy világzenei körutazásra csábítja a hallgatókat.

a_masik_ember

2013.02.26

Wéber Péter és Bán László A Másik Ember - Út egymáshoz című kötetéről beszélget a szerzőkkel Veiszer Alinda 2013. március 7-én a Nyugati téri Alexandra Pódiumon.

Már június óta teltházas előadásokkal zajlik a Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeten és a Városmajorban, a több mint száz programot kínáló programsorozat keretében júliusban mutatják be A Cirkuszhercegnő című operettet. Kálmán Imre operettjét a Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös produkciójaként láthatja a közönség. A darabot két alkalommal, július 20-án és 21-én játsszák a szabadtéri színpadon, ősztől pedig a Miskolci Nemzeti Színházban is látható lesz.

Csaknem száz külföldi hallgató érkezik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) július 22-én kezdődő Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programjára. A tanórákat heti 40 órában, 5-10 tagú csoportokban, öt nyelvi szinten szervezik. A diákoknak gasztronómiai, fonetikai és sportklubot is szerveznek. A nyári egyetem harmadik hete alatt rendezik meg a tanároknak szóló módszertani továbbképzést, amelyre határon innen és túlról egyaránt érkeznek részvevők.

Több mint százhatvanezren látták január eleje és június vége között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) értékmentő akciója, az Értéktár program keretében megvásárolt és az ország múzeumaiban elhelyezett festményeket, gyűjteményeket. Az egri Dobó István Vármúzeumban eddig több mint tízezer látogató kereste fel a Fegyvermustra című, június 22-én nyílt interaktív, állandó kiállítást.

A Filmalap kezdeményezésére a jelenlegi 25 százalékról 30 százalékra nőhet a filmszakmai közvetett támogatás, vagyis az elszámolható filmgyártási költségek utáni adókedvezmény mértéke. A javaslat célja, hogy a magyar filmipar megőrizze vezető pozícióját, tovább növelje versenyképességét az európai filmgyártásban. A megemelt állami támogatás a kisebb költségvetésű, magyar kultúrát, történelmet bemutató filmalkotások megvalósulását is elősegíti.

George Clooneynak nagyobb volt a bevétele az elmúlt évben, mint bármely más színésznek valaha egy év alatt. A Forbes legjobban kereső hírességeinek listáján a második helyet megszerző Clooneyt a bokszoló Floyd Mayweathernek sikerült megelőznie. Az 57 éves Clooney a rangsort összeállító amerikai lap szerint 239 millió dollárt (67 milliárd forintot) keresett a 2017. június 1-jétől kezdődő évben.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a HOMO et NATURA – Válogatás a Mezőtúri Képzőművészeti Alkotótelep gyűjteményéből című kiállítás megnyitójára, melyet 2018. július 4-én, szerdán, 18 órakor tartanak.

mank-kiallitas

György Ádám zongoraművész 2018-ban már tizedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, a Teleki–Wattay-kastélyban, ahova a világ minden tájáról érkeznek tehetséges zongoristanövendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 2-án, majd július 11-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a Mártélyi Alkotóház évadnyitó ünnepségére, melyet 2018. június 15-én, pénteken, 17 órakor tartanak Mártélyon. Mártély különleges szerepet tölt be a magyar képzőművészet történetében; a Tisza holtága melletti alkotóház az 1960-as évek óta működik.

Szemében izzó őrület, tüdejében annyi erő, hogy falakat renget, és zenekarával pillanatokon belül bennünket is megfertőz ezzel az ördöngös kabaréhangulattal. Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án visszatér a Dürer Kertbe!

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma