2016.03.27

Szeretnél eltölteni egy hetet egy olyan táborban, ahol

… a sokféleség, a másság tisztelendő és értékes;

… a játék nemcsak a szórakozás, de az új dolgok elsajátításának módja is;

… a programok megválasztása és minőségének növelése nemcsak a te lehetőséged, hanem a felelősséged is?

Akkor pályázz a Veled Elegy integrációs drámatáborban való részvételre!


Idén harmadik alkalommal rendezik meg az ELEGY (ELfogadva EGYmást) Tábort, ahová – miután kinőtte kísérleti éveit – idén 13-20 éves egyéni résztvevők jelentkezését is várják a szervezők.


12325247_1079268775427637_138790616_n


Az ELEGYben együtt táboroznak a MáSzínház enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő színészei, ép értelmű középiskolás diákok, önkéntes segítők és foglalkozásvezető színészek, tanárok.


A tábort a hagyományos nyári szabadidős programok (strandolás, közös sportolás stb.) mellett választható színházi és drámás szakmai programok alkotják.


Táborlakóként te döntheted el, mely programokon veszel részt (akár variálva az alábbiakat):

 • közösen gondolkodhatsz és játszhatsz a többiekkel emberi viszonyok, társadalmi kérdések kapcsán;
 • fejlesztheted képességeidet színházi műhelyek keretében;
 • vagy akár a hét minden napján egy előadás létrehozásán dolgozhatsz együtt társaiddal.

Azokkal, akik idén csatlakoznak először, a tábort megelőzően nyolc alkalommal egy előkészítő foglalkozássorozaton, az ELEGYEDŐN látnak neki az ismerkedésnek, hogy a táborban már barátságos, ismerős arcokkal találkozhassanak. A nyolc alkalom így a táborvezető tanárokkal és a már rutinos táborozókkal való találkozások, a közös játék jegyében telik.

A táborban való részvételhez szükséges legalább hat ELEGYEDŐ alkalmon is a szervezőkkel tartani! (Természetesen adódhatnak olyan leküzdhetetlen akadályok, amelyek miatt valaki nem tud ennyi alkalommal részt venni.)


A tábor időpontja és helyszíne:

2016. augusztus 1–7. Kunbaracs


Az ELEGYEDŐ alkalmak tervezett időpontjai és helyszínei:

 • május 5., csütörtök, 18:30–20:00 Jurányi Ház, Budapest
 • június 2., csütörtök, 18:30–20:00 Jurányi Ház, Budapest
 • június 23., csütörtök, 16:00–18:00 Jurányi Ház, Budapest
 • június 30., csütörtök, 16:00–18:00 Jurányi Ház, Budapest
 • július 7., csütörtök, 16:00–18:00 Jurányi Ház, Budapest
 • július 14., csütörtök, 16:00–18:00 Jurányi Ház, Budapest
 • július 21., csütörtök, 16:00–18:00 Jurányi Ház, Budapest
 • július 28., csütörtök, 16:00–18:00 Jurányi Ház, Budapest


A tábor teljes ára 56 000 forint. Az ár tartalmazza az előkészítő foglalkozások, a közös utazás, a szállás, az étkezés és a programok költségeit. A szervezők arra kérik a jelentkezőket, hogy 2016. április 10-ig 10 000 forint előleget fizessenek be az értesítő e-mailben szereplő számlaszámra, majd június 30-ig a további 46 000 forintot, egyéni ütemezés szerint.


Támogatott helyek

Annak, akinek anyagi körülményei nem engedik meg a tábor teljes díjának megfizetését, lehetőséget biztosítanak támogatott helyre pályázni. A szervezők azt kérik, hogy erről mindenki felelősen döntsön, hiszen a támogatott helyek száma korlátozott.

A támogatás maximális mértéke 30 000 forint, tehát a minimum befizetendő részvételi díj

26 000 forint.

Sikeres pályázat esetén 6000 forint előleget kell befizetni április 10-ig az értesítő e-mailben szereplő számlaszámra, a további vállalt térítést pedig június 30-ig várják, egyéni ütemezés szerint.


Jelentkezési határidő: 2016. április 3. 23:59


Mind a teljes költséget vállalókat, mind a támogatott helyekre pályázókat 2016. április 5-én, kedden 18 óráig értesítik az eredményről.

A táborban nem végtelen a szabad férőhelyek száma, ezért nagyszámú jelentkező esetén választásra kényszerülnek a szervezők. A teljes költség vállalása ilyen esetben sem jelent előnyt a támogatott helyekre pályázókkal szemben.


Jelentkezés itt: http://goo.gl/forms/1PbzOFVpkS


A korábbi táborokról itt lehet többet megtudni:

http://www.mas-zinhaz.org/elegy-2014.html

http://www.mas-zinhaz.org/2015---elegy-2.html

20150704BGA_5861

2018.06.11

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a Mártélyi Alkotóház évadnyitó ünnepségére, melyet 2018. június 15-én, pénteken, 17 órakor tartanak Mártélyon. Mártély különleges szerepet tölt be a magyar képzőművészet történetében; a Tisza holtága melletti alkotóház az 1960-as évek óta működik.

2018_01_02_BenCaplan-3246_JamieKronick

2018.05.25

Szemében izzó őrület, tüdejében annyi erő, hogy falakat renget, és zenekarával pillanatokon belül bennünket is megfertőz ezzel az ördöngös kabaréhangulattal. Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án visszatér a Dürer Kertbe!

credit_sinco

2018.05.16

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája ezúttal egy szál zongorával, oldalán a csodálatos hangú Schoblocher Barbarával és Kiss Flórával varázsol romantikus hangulatot a Budapest Park oldalán lévő Nagyszünetbe május 21-én. Ezen a tavaszi estén a lágyabb, fülbe kúszó dallamok mellett szívbe karcoló zongorafutamokat is hallhatunk.

A Magyar Állami Operaház megtartja Billy Elliot című produkciójának 29 előadását, a június-júliusra tervezett 44 alkalomból 15-öt törölni volt kénytelen a sajtóvita nyomán visszaesett érdeklődés miatt – közölte Ókovács Szilveszter az MTI-vel. A főigazgató közleménye szerint az érdeklődők még több mint 20 előadásra válthatnak jegyet.

Újabb Magyar Örökség Díjakat adtak át június 23-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében. Az elismeréssel ezúttal is hét kiemelkedő személyiség és intézmény tevékenységét díjazzák. Az ünnepségen Magyar Örökség Díjban részesült a Cédrus Táncegyüttes hagyományőrző tevékenysége, Aknay János festőművészete, Ulman István nemzetfaragó és a Gömöri Kézművesek Társulása példája, Ágh István írói munkássága, a több mint 400 éves Egyetemi Könyvtár és az Óbudai Danubia Zenekar kultúrmissziója.

Az 1968-ban The Beatles címmel megjelent – a borító színe miatt a köznyelvben csak „White Albumként” emlegetett – dupla album új kiadásának apropója a félévszázados jubileum. A Beatles saját kiadójánál, az Apple Recordsnál megjelent dupla lemezen olyan, ma már klasszikus Beatles-dalok szerepelnek, mint a Back In The U.S.S.R., a While My Guitar Gently Weeps, az I'm So Tired, a Blackbird, a Don't Pass Me By, az I Will, a Julia, a Yer Blues, a Mother Nature's Son, a Sexy Sadie, a Helter Skelter vagy a Revolution. A hírt Paul McCartney erősítette meg a DIY magazinnak adott, június 20-án közölt interjúban, a lemez várhatóan novemberben fog újra megjelenni az Apple Corps/Universal Music gondozásában.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Egri vár megnevezéssel tízezer forint névértékű ezüst és kétezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki. A 2004-ben indult Magyar várak sorozat részeként megjelenő emlékérmét eddig megelőzték a visegrádi, a diósgyőri, a munkácsi, a gyulai, a siklósi, a kőszegi, valamint a szigetvári darabok. Az emlékérmét egri Dobó István Vármúzeum és a Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja jóvoltából megvalósuló Fegyvermustra című interaktív kiállítás megnyitó ünnepségén, június 22-én mutatták be. Az ezüstérme három hónapig, a színesfém változat a teljes készlet erejéig névértéken vásárolható a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában, valamint a Dobó István Vármúzeumban. Az emlékérméket Szunyogh László szobrászművész tervezte.

Nyílt levélben gratulált a múzeumi dolgozóknak Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár. Elismerését fejezte ki a Múzeumok Éjszakája rendezvényhez csatlakozott 420 intézmény minden munkatársának, hiszen ők azok, akik az esemény több mint 2200 programját kitalálták, megszervezték és lebonyolították. „Elsősorban nekik köszönhető, hogy idén jelentősen nőtt az érdelődés az országos nagyrendezvény iránt: az esemény honlapjának látogatottsága mintegy 35 százalékkal, a mobilalkalmazások letöltése és az online jegyeladások száma pedig 25 százalékkal nőtt a tavalyi számokhoz képest” – olvashatjuk a levélben. Az államtitkár tolmácsolta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közgyűjteményi dolgozóknak szóló köszönetét is, amiért a családok évéhez kapcsolódva lehetővé tették ezen a programsorozaton a családok közös, élményszerű ismeretszerzését.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a Mártélyi Alkotóház évadnyitó ünnepségére, melyet 2018. június 15-én, pénteken, 17 órakor tartanak Mártélyon. Mártély különleges szerepet tölt be a magyar képzőművészet történetében; a Tisza holtága melletti alkotóház az 1960-as évek óta működik.

20150704BGA_5861

Szemében izzó őrület, tüdejében annyi erő, hogy falakat renget, és zenekarával pillanatokon belül bennünket is megfertőz ezzel az ördöngös kabaréhangulattal. Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án visszatér a Dürer Kertbe!

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája ezúttal egy szál zongorával, oldalán a csodálatos hangú Schoblocher Barbarával és Kiss Flórával varázsol romantikus hangulatot a Budapest Park oldalán lévő Nagyszünetbe május 21-én. Ezen a tavaszi estén a lágyabb, fülbe kúszó dallamok mellett szívbe karcoló zongorafutamokat is hallhatunk.

A világhírű Buena Vista Social Club sztárja, Eliades Ochoa gitáros, énekes a londoni Royal Albert Hall-beli koncertje után három nappal érkezik Budapestre! Az Akvárium Klubban április 28-án a magyar közönség is megtapasztalhatja, milyen is az a kubai fieszta: Grupo Patria zenekarával fülbemászó dallamokkal, vérpezsdítő ritmusokkal és kihagyhatatlan slágerekkel várja a közönséget.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma