Szavazás
kulturalogo

az_ev_leveltara_R

A levéltárak és a levéltárosi munka a többségünk számára láthatatlan, és talán érthetetlen. Pedig vannak izgalmas pillanatok is egy levéltáros életében. Ilyen volt az is, amikor a román rendőrség fotózza őket és az ’56-os forradalomról szóló székelyudvarhelyi vándorkiállításukat. De mitől válik érdekessé a levéltári munka a hétköznapi ember szemében? Erről is kérdeztük a 2018-as Év levéltára kitüntetést elnyerő Vác Város Levéltárának igazgatóját, Horváth M. Ferencet.

lukovitzky_kiallitas__R_

A nemrég megújult, szentendrei ÚjMűhely Galéria fogadta be az idén nyolcvanéves, a Szentendrei Új Művésztelepen több évtizede alkotó Lukoviczky Endre festőművész képeiből április 17-én Metszéspontok címmel nyílt kiállítást, amely a páratlan alkotói múlttal rendelkező művész munkásságába enged bepillantást.

NFZ_2

Hét bérletet hirdet meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar A zene kaland! mottójú 2019/20-as évadára, melynek rezidens művésze Rost Andrea operaénekes lesz – jelentette be Hamar Zsolt zeneigazgató az évadot ismertető szerdai sajtótájékoztatón Budapesten, amelyen mások mellett Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is részt vett.

Walitzky_Tamas._R

Az 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennále idén 110 éves Magyar Pavilonjában, a Ludwig Múzeum szervezésében egy olyan művész kiállítása lesz látható, aki egyszerre merít inspirációt a fotótörténeti múltból és használja a képalkotás legmodernebb technikáit.

Anger_Zsolt_R

„Soha nem lesz fogalmunk róla, mi van a másik ember fejében, bármennyi könyvet olvasunk is el, vagy színdarabot nézünk végig” – állítja Anger Zsolt rendező, színművész. Hogy az övében éppen most mi jár, azt viszont elárulta.Alapítók


mozaik_logo_35 hegyvidek


Támogatók


mma_5000x75 emmi_logo raiffeisen

mank_250x250 gynsz-logo

mtva_50x50 mtlogo