Szavazás
A 2018. évben átadásra kerülő Kaszás Attila-díjra a leginkább érdemes művész:

   
   
   
Ellenőrző kód:


kulturalogo

10

Kezdetét veszi augusztus 22-én az idén ötvenéves Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN)! A nyárzáró fesztiválon fellép Sean Paul, a Pet Shop Boys, Jess Glynne, Wilkinson, Faithless és sokan a hazai élvonalból Ákostól a Halott Pénzen keresztül Lovasi Andrásig. A négynapos fesztiválon, tíz színpadon 1395 fellépőt láthat majd a közönség.

szerelmi_bajital

Donizetti Szerelmi bájital című vígoperájának premierjével folytatódik a nagy múltú Gördülő Opera-sorozat, amely első ízben látogat külhoni magyar településekre. Az augusztus 31. és szeptember 9. között nyolc székelyföldi városba utazó produkció különlegessége, hogy színpadként egy kamion külön erre a célra kialakított pótkocsija szolgál.

Idegen1

Az IDEGEN 2017 márciusában debütált, alternatív rockot játszó zenekar. Az együttes első másfél évéről, a Hangfoglaló Program által nyújtott lehetőségekről és emlékezetes koncertélményekről beszélgettünk Kunics Olivérrel, az IDEGEN frontemberével, valamint Kató Balázzsal, a zenekar menedzserével.

DSCN0498

Kedves Olvasóim! Most sem hagyományos Sziget-beszámolóra számíthattok, ha rákattintotok a cikkemre. Arról, hogy milyen koncerteket láttunk/hallottunk az augusztus 10-ei napon, és mi volt azokról kollégáim véleménye, ITT és ITT olvashattok, valamint a fesztiválról készült videó is megtekinthető az oldalunkon. Tőlem érkezzen inkább pár jó tanács, hogy még jobban teljen a következő Szigetetek!

szarvasiviziszinhaz

Büszkék lehetünk itt, Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a nyári szabadtéri színházi szezont augusztus 19-én Szarvason.Alapítók


mozaik_logo_35 hegyvidek


Támogatók


mma_5000x75 emmi_logo raiffeisen

mank_250x250 gynsz-logo

mtva_50x50 mtlogo