Szavazás
kulturalogo

Tizenegy1

Tizenegy címmel nyílt meg január 23-án a Bükki Művésztelep különböző képzőművészeti ágakban tevékenykedő alkotóinak csoportos kiállítása a szentendrei MANK Galériában.

Ernie_Kovacs_NYT

Ő volt a televízió első jelentős videóművésze, a tévé első szürrealistája, a legbátrabb és legkreatívabb írója, az első és talán egyetlen szerzőegyénisége. Géniusz volt, aki a közönséget arra sarkallta, hogy a világot új módon lássa – írta róla William Henry III Pulitzer-díjas kritikus. Ernie Kovacs magyar származású amerikai komikus és színész száz éve született.

A_bilincs_a_szabadsag_legyen

„Nincs kerek magyarázat. Csak tények vannak, úgy látszik. Meg erős, átható tájak” – írja Mészöly Miklós. Ez a mottója az író születésnapja tiszteletére szervezett estnek, amelyet január 24-én 17 órakor tartanak az Országos Széchényi Könyvtárban.

Sylvain_Cambreling

A magyar közönség által is jól ismert, világhírű karmester, Sylvain Cambreling vezényli a Nemzeti Filharmonikus Zenekart csütörtökön a Müpában, pénteken pedig a Pesti Vigadóban, ahol Mozart, Beethoven és Berlioz művei szólalnak meg Szűcs Máté brácsaművész közreműködésével.

Salvador_Dali_A_halhatatlansag_nyomaban

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része, David Puyol Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában című dokumentumfilmje január 24-én érkezik a mozikba. A díszbemutatón, 18:30-kor és a 20:45-kor az Uránia Filmszínházban Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum munkatársa tart felvezető előadást.Alapítók


mozaik_logo_35 hegyvidek


Támogatók


mma_5000x75 emmi_logo raiffeisen

mank_250x250 gynsz-logo

mtva_50x50 mtlogo