Szavazás
kulturalogo

szabodenes_1120

Szabó Dénes és a Fotofilm válogatott képei az OSZK gyűjteményéből címmel nyílik kiállítás Marosvásárhelyen november 23-án a Kultúrpalotában. A főleg városképeket és tájképeket bemutató tárlat a két világháború közötti Erdélyt idézi meg, több olyan rögzített pillanattal, amely már csak emlék, a valóságban soha többé nem látható.

junior_prima_zenemuveszet

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2018-as Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában 2018. november 20-án, kedden a Müpában. A fiatal művészek mindegyike több koncert- és versenysikert tudhat már maga mögött. Legtöbbjük esetében családi hagyomány a zenélés.

Poos_Zoltan

„Csak azok a tárgyak érdekelnek, amelyekhez van személyes viszonyom” – mondja Poós Zoltán, aki Rock&Roll Áruház című könyvében fogalommá vált ruhadarabokat és kiegészítőket gyűjtött össze. A több verseskötetet, regényt és dizájnnal, popkultúrával foglalkozó esszékötetet publikált, Zelk Zoltán- és Füst Milán-díjas szerzővel elveszett játékautóról és a tárgyak varázserejéről is beszélgettünk.

HI

145 évvel ezelőtt, 1873. november 17-én Buda, Pest és Óbuda egyesítésével született meg Budapest. A főváros napján rendezett ünnepi közgyűlésen beszédet mondott Orbán Viktor kormányfő is. Az eseményen a hagyományokhoz híven Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kitüntetéseket adott át.

thirtythree_meghivo_ok

A MOME Fotográfia Tanszék képzésének elmúlt harminchárom évére tekint vissza az a kiállítás, amely 2018. november 19-én katalógusbemutatóval és tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A THIRTYTHREE – A fotográfia új horizontjai a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen című kiállításon Petrányi Zsolt művészettörténész kalauzolja a látogatókat.Alapítók


mozaik_logo_35 hegyvidek


Támogatók


mma_5000x75 emmi_logo raiffeisen

mank_250x250 gynsz-logo

mtva_50x50 mtlogo