Idris Elba alakítja a Notre Dame-i toronyőrt a Victor Hugo regényéből a Netflix számára készülő új filmben. A filmsztár rendezője, valamint társproducere is lesz az új adaptációnak, és a film zenéjét is ő jegyzi. A napjainkba helyezett történet forgatókönyvét Michael Mitnick írja. Idris Elbának nem ez az első rendezése, Yardie című krimijét idén a Sundance filmfesztiválon vetítették. A színészt a filmvásznon legutóbb a Hegyek között és a Thor: Ragnarok című produkcióban láthatták a mozinézők, de szerepelt a Bosszúállók: Végtelen háború című képregényfilmben is.

John Malkovich alakítja Hercule Poirot magánnyomozót egy készülő Agatha Christie-tévéfilmben. Az ABC-gyilkosságok című Agatha Christie-krimi 1936-ban jelent meg. Az új feldolgozást, amelyet a BBC és az Amazon rendelt meg, Sarah Phelps írja. A szereposztásban Malkovichon kívül a Harry Potter-filmekből ismert Rupert Grint, Andrew Buchan, Eamon Farren, Tara Fitzgerald, Bronwyn James és Freya Mavor neve is olvasható. A forgatás júniusban kezdődik. A filmet Alex Gabassi rendezi, producere pedig Farah Abushwesha.

A Fanny és Felix Mendelssohnnak és Gustav Mahlernek szentelt kiállításokkal teljessé válik a hamburgi Zeneszerzők negyede (Komponistenquartier): a Brahms Múzeum mellett május 29-től már hét hamburgi kötődésű zeneszerzőnek állít emléket a nagy történelmű Peterstraße. A már 1971 óta létező Brahms Múzeum mellett 2011-ben nyílt meg a Georg Philipp Telemann Múzeum, majd 2015-ben a Carl Philipp Emanuel Bach és Johann Adolf Hasse zeneszerzőknek emléket állító tárlat. A negyed feletti védnökséget Kent Nagano, a Hamburgi Filharmónia Zenekar főzeneigazgatója vállalta. A zeneszerzők életébe, élet- és munkakörülményeibe eredeti librettók, jegyzetek, hangszerek, koncertprogramok és levelek engednek betekintést. A látogatók hangfelvételeken és videoklipekben is megismerhetik a zeneszerzők műveit.

A Brit Floyd három év után visszatér Magyarországra. Napjaink legnagyobb szabású Pink Floyd tribute showja november 20-án a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható/hallható. Az Eclipse World Tour című koncertsorozat keretében a Brit Floyd a Pink Floyd 45 évvel ezelőtt megjelent ikonikus lemeze, a The Dark Side of the Moon előtt tiszteleg. Az album dalai mellett több más korongról, köztük a Wish You Were Here-ről, az Animalsről, a The Wallról és a The Division Bellről is elhangzanak a jól ismert számok.

Sean Paul is fellép az idén 50. alkalommal megszervezett Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) nagyszínpadán augusztus 25-én. Sean Paul a SZIN zárónapján ad koncertet, de a jubileumi fesztiválra érkezik rajta kívül a Pet Shop Boys, lesz Jess Glynne és Wilkinson Live koncert is a Borsodi Nagyszínpadon, míg a Faithless Dj Set a Captain Morgan Arénában lesz hallható.

Szemében izzó őrület, tüdejében annyi erő, hogy falakat renget, és zenekarával pillanatokon belül bennünket is megfertőz ezzel az ördöngös kabaréhangulattal. Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án visszatér a Dürer Kertbe!

2018_01_02_BenCaplan-3246_JamieKronick

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája ezúttal egy szál zongorával, oldalán a csodálatos hangú Schoblocher Barbarával és Kiss Flórával varázsol romantikus hangulatot a Budapest Park oldalán lévő Nagyszünetbe május 21-én. Ezen a tavaszi estén a lágyabb, fülbe kúszó dallamok mellett szívbe karcoló zongorafutamokat is hallhatunk.

A világhírű Buena Vista Social Club sztárja, Eliades Ochoa gitáros, énekes a londoni Royal Albert Hall-beli koncertje után három nappal érkezik Budapestre! Az Akvárium Klubban április 28-án a magyar közönség is megtapasztalhatja, milyen is az a kubai fieszta: Grupo Patria zenekarával fülbemászó dallamokkal, vérpezsdítő ritmusokkal és kihagyhatatlan slágerekkel várja a közönséget.

Izgalmas, műfaji határokon átívelő estre készül április 10-én, a költészet napjának előestéjén Földes László „Hobo”. A 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül a Müpában lesz a Látnokok, költők, csavargók című előadásának ősbemutatója, amelyen a legnagyobb költők műveit itatja át zenével, felejthetetlen élményt kínálva a közönségnek.

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma