2018.07.11

Ha nyár, akkor jó idő, ha jó idő, akkor irány a szabad levegő! Kivéve, ha filmet akarunk nézni, ahhoz ugyanis moziba kell mennünk. Vagy mégsem? Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a budapesti helyeket, melyek kertmozival várják a filmkedvelőket. Avagy itt az ideje, hogy a csillagos ég alatt nézzetek filmeket!

Budapest Rooftop Cinema

A Budapest Rooftop Cinema kreatív csapata minden nyáron különleges vetítéssorozatot szervez, melynek keretében hétről hétre a Corvintetőn mutatnak be a közönségnek egy-egy izgalmas filmet. Ahogy a Budapest Rooftop Cinema honlapján is olvashatjuk, a szervezők küldetésüknek tekintik, hogy különleges helyszínen különleges filmélményt nyújtsanak a mozibarátoknak. „Szeretnénk megmenteni a kihalófélben lévő kertmozik örökségét, ezért a város fölé emelkedve, a csillagos ég alatt tartjuk rendezvényeinket. A Corvin Club tetőteraszán Európa legnagyobb tetőmozijában vetítünk, ahol a hét méteres mozivásznat nézve, az általunk ingyenesen biztosított popcornt falatozva egyszerre akár 400 ember élheti át ezt a rendkívüli közösségi és kulturális élményt.”


Rooftop
Fotó: Budapest Rooftop Cinema Facebook-oldala

 

A részletes programot ITT találjátok.


 

várKERTmozi

„A Várkert Bazár területén múlt és jelen, klasszikus és modern, kultúra és szórakozás elragadó harmóniában létezik, így válik alkalmassá arra, hogy a legkülönfélébb programok, koncertek, kiállítások, kezdeményezések befogadótereként működjön.” A Várkert Bazárban található várKERTmozi a nyári időszakban az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várja azokat a mozikedvelőket, akik a szabad ég alatt, egy csodaszép budapesti helyszínen kívánnak kikapcsolódni.


v4_vasarnap
Fotó: varkertbazar.hu

 

A részletes programot ITT találjátok.


 

Nagyszünet

„Tudod, van a Park bal oldalán az az ücsörgős placc a hatalmas kivetítővel. Itt nyugiban élvezheted az akusztikus koncerteket, fröccsel a kezedben filmezhetsz a kertmoziban vagy kényeztetheted a lelked a legizgalmasabb kulturális programokkal” – olvashatjuk a Budapest Park honlapján. Igen, Budapest egyik leghangulatosabb koncerthelyszínén filmvetítéseket is tartanak!


Nagyszunet
Fotó: Nagyszünet Facebook-oldala

 

A részletes programot ITT találjátok.


 

Partmozi

A Fellini Római Kultúrbisztró nyaranta kertmozival, pontosabban partmozival kedveskedik a filmrajongóknak. A Duna- parton található bisztró igazán különleges helyszín: nyugágyakon fekve nézhetjük a filmeket, és ha ahhoz van kedvünk, még a vízbe is lógathatjuk a lábunkat.


Fellini
Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró Facebook-oldala

 

A részletes programot ITT találjátok.


 

Mozi a Kertben

A KERT Bisztro Budapest egyik kiváló étterme, ahol nyáron nemcsak finom ételeket és italokat, de filmeket is fogyaszthatunk. Ezen a különleges, családias helyszínen keddenként várják a filmkedvelőket.


AKert
Fotó: akertbisztro.hu

 

A részletes programot ITT találjátok.


 

Kobuci Kertmozi

„Csillagos ég, fröccs, bodzaszörp, kobuci és egy jó film a szabadban... Mi más kell egy felejthetetlen nyári estéhez Óbudán?” – teszik fel a kérdést a szervezők, akik a nyár folyamán nemcsak koncertekkel, hanem filmekkel is várják a közönséget a Kobuci Kertben.


Kobuci
Fotó: KOBUCI Facebook-oldala

 

A részletes programot ITT találjátok.MOZI.KERT

A MOMkult belső kertjében található a MOZI.KERT, amelynek szervezői szerda esténként tartanak vetítéseket. Az érdeklődők kényelmes padokon, székeken foglalhatnak helyet, de a fűben is leheveredhetnek filmet nézni! Idén nyáron olyan filmeket láthatunk itt, mint a Kincsem, az Anna Karenina vagy a Szökőhév.


MOM
Fotó: momkult.hu


A részletes programot ITT találjátok.


 

Kultúra.hu

5b4dbadaee040_original_masolata1

2018.07.17

A fesztivál szóról – majdnem – mindenkinek a Sziget jut eszébe. Arról pedig a szabadság, a világ másik tájáról „idetévedt”, vidám turisták hada, no, meg a szívben is dübörgő zene. A Sziget Fesztivál többek között az imént leírtakkal várja azokat, akik nem bánják, ha poros lesz a cipőjük, de valami olyat is kínál, amelyet kevesen próbálnak ki egy fesztiválon. Pedig bizony a Szigeten mozi is van. Idén ne hagyjátok ki!

_D0A4791_Copypalya

2018.07.17

Idén is fellép Palya Bea énekes a Művészetek Völgyében! Hogy mit is jelent neki ez a fesztivál? „Zenét, táncot, gyerekeket, felnőtteket, kapcsolódást, a természetnek és a kultúrának ezt a nagyon különleges egységét, amely nekem mindig szívdobogtató” – árulta el korábban az énekesnő a Kultúra.hu-nak. Mikor és hol találkozhatunk vele? Mi volt az első élménye a Völgyről? Tudd meg cikkünkből!

Ken_Hensley_kicsi_2

2018.07.17

A több mint negyed évszázados múlttal rendelkező Váci Világi Vigalom a város és a Dunakanyar egyik legrangosabb kulturális eseménye. A Madách Imre Művelődési Központ szervezésében július 20. és 22. között rendezik meg az összművészeti fesztivált, amely igazi közösségi élményként az ország minden tájáról vonzza a látogatókat. Koncertek, színházi előadások, kiállítások, gyerekműsorok várják többek között az érdeklődőket.

Már június óta teltházas előadásokkal zajlik a Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeten és a Városmajorban, a több mint száz programot kínáló programsorozat keretében júliusban mutatják be A Cirkuszhercegnő című operettet. Kálmán Imre operettjét a Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös produkciójaként láthatja a közönség. A darabot két alkalommal, július 20-án és 21-én játsszák a szabadtéri színpadon, ősztől pedig a Miskolci Nemzeti Színházban is látható lesz.

Csaknem száz külföldi hallgató érkezik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) július 22-én kezdődő Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programjára. A tanórákat heti 40 órában, 5-10 tagú csoportokban, öt nyelvi szinten szervezik. A diákoknak gasztronómiai, fonetikai és sportklubot is szerveznek. A nyári egyetem harmadik hete alatt rendezik meg a tanároknak szóló módszertani továbbképzést, amelyre határon innen és túlról egyaránt érkeznek részvevők.

Több mint százhatvanezren látták január eleje és június vége között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) értékmentő akciója, az Értéktár program keretében megvásárolt és az ország múzeumaiban elhelyezett festményeket, gyűjteményeket. Az egri Dobó István Vármúzeumban eddig több mint tízezer látogató kereste fel a Fegyvermustra című, június 22-én nyílt interaktív, állandó kiállítást.

A Filmalap kezdeményezésére a jelenlegi 25 százalékról 30 százalékra nőhet a filmszakmai közvetett támogatás, vagyis az elszámolható filmgyártási költségek utáni adókedvezmény mértéke. A javaslat célja, hogy a magyar filmipar megőrizze vezető pozícióját, tovább növelje versenyképességét az európai filmgyártásban. A megemelt állami támogatás a kisebb költségvetésű, magyar kultúrát, történelmet bemutató filmalkotások megvalósulását is elősegíti.

George Clooneynak nagyobb volt a bevétele az elmúlt évben, mint bármely más színésznek valaha egy év alatt. A Forbes legjobban kereső hírességeinek listáján a második helyet megszerző Clooneyt a bokszoló Floyd Mayweathernek sikerült megelőznie. Az 57 éves Clooney a rangsort összeállító amerikai lap szerint 239 millió dollárt (67 milliárd forintot) keresett a 2017. június 1-jétől kezdődő évben.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a HOMO et NATURA – Válogatás a Mezőtúri Képzőművészeti Alkotótelep gyűjteményéből című kiállítás megnyitójára, melyet 2018. július 4-én, szerdán, 18 órakor tartanak.

mank-kiallitas

György Ádám zongoraművész 2018-ban már tizedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, a Teleki–Wattay-kastélyban, ahova a világ minden tájáról érkeznek tehetséges zongoristanövendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 2-án, majd július 11-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

A MANK Nonprofit Kft. tisztelettel és szeretettel meghívja önt és hozzátartozóit a Mártélyi Alkotóház évadnyitó ünnepségére, melyet 2018. június 15-én, pénteken, 17 órakor tartanak Mártélyon. Mártély különleges szerepet tölt be a magyar képzőművészet történetében; a Tisza holtága melletti alkotóház az 1960-as évek óta működik.

Szemében izzó őrület, tüdejében annyi erő, hogy falakat renget, és zenekarával pillanatokon belül bennünket is megfertőz ezzel az ördöngös kabaréhangulattal. Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án visszatér a Dürer Kertbe!

© 2013 Emberi Erőforrások Minisztériuma